οι οποίοι ήταν μέλη των πρώτων ερευνητικών ομάδων που μελέτησαν τα αποτυπώματα δίποδης βάδισης προγόνων του ανθρώπου στην περιοχή του Τράχηλα Κισσάμου, επισκέφτηκαν την περιοχή από τις 12 έως και τις 21 Μαΐου.
Οι επιστήμονες επανήλθαν με σκοπό να αποτυπώσουν και να μελετήσουν λεπτομερέστερα και με νέες τεχνικές και μεθόδους τα σημαντικά, όπως χαρακτηριζονται από την επιστημονική κοινότητα, αυτά ευρήματα, ώστε να τεκμηριώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την ηλικία και την προέλευσή τους ώστε να αναγνωριστεί η αξία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες μέχρι σήμερα ερευνητικές εργασίες, τα ίχνη αυτά δίποδης βάδισης φαίνεται να έχουν ηλικία 6 εκατομμυρίων χρόνων, καθιστώντας τα ως τα παλιότερα αντίστοιχα ίχνη προγονικής μορφής του ανθρώπου σε όλο τον κόσμο.
Ο δήμαρχος Κισσάμου Μυλωνάκης Γιώργος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μακράκης Γιώργος σε συνάντηση που είχαν με τους επιστήμονες, συζήτησαν την αξία των ευρημάτων και την ανάγκη προστασίας και περαιτέρω ανάδειξής τους.
Μ. Λαμπαθάκης – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ









