• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κίνδυνος στα Βαλκάνια!!! Δελεάζουν την Βουλγαρία να πει «ΝΑΙ» για τα Σκόπια στην ΕΕ – Ρεζίλι ξανά η Αθήνα

Κίνδυνος στα Βαλκάνια!!! Δελεάζουν την Βουλγαρία να πει «ΝΑΙ» για τα Σκόπια στην ΕΕ – Ρεζίλι ξανά η Αθήνα

Άπραγοι ακόμα και για τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ!!!

 Στόχος σύμφωνα με παλαιότερο βίντεο μετον Τζορτζ Σόρος, είναι η δημιουργία μίας βαλκανικής οικονομικής περιφέρειας! Αν λάβει κανείς υπόψη τις τοποθετήσεις πολιτικών στην Ελλάδα πρωτεύουσα, αυτής της περιφέρειας θα είναι η Θεσσαλονίκη, κάτι που θα σημάνει την απαρχή γεγονότων τόσο στην γειτονιά μας, όσο και στον πλανήτη!

Σε αυτή την κατεύθυνση εμπόδιο δεν στέκεται η Ελλάδα, η οποία λέει (σχεδόν) πάντα «yes sir», αλλά η Βουλγαρία. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο βουλγαρικό βέτο δεν αποκλείεται σε λίγο να καμφθεί και να προχωρήσουντα πράγματα στα Βαλκάνια.

Αναφέρει το δημοσίευμα:

 Το βουλγαρικό βέτο για τα Σκόπια έκλεισε τον δρόμο της χώρας για ένταξη στην ΕΕ, αλλά πήρε και την Αλβανία όμηρο καθώς ορισμένα κράτη μέλη επέμεναν να προχωρήσουν μαζί οι δύο γειτονικές χώρες προς το ευρωπαϊκό μπλοκ, μεταδίδει ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός Top Channel.tv.

Νέα ελπίδα

Αλλά μπορεί να υπάρχει νέα ελπίδα για το ξεκλείδωμα της κατάστασης, προσθέτει.

Και αναφέρει ότι τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια μιλούν για «non paper», το περιεχόμενο του οποίου λέγεται ότι είναι γνωστό τόσο στις βουλγαρικές όσο και στις αρχές των Σκοπίων, αλλά πιθανόν και σε άλλους ηγέτες χωρών της περιοχής.

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι «η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς οργανισμούς είναι θέμα μακροπρόθεσμης ασφάλειας με υψηλή προτεραιότητα».

Εκτός από τα Σκόπια και τη Σόφια, υπάρχει δυσπιστία στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, ενώ τα Τίρανα αισθάνονται ότι κινδυνεύουν λόγω του άτυπου συστήματος σύνδεσης με τα Σκόπια στον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και είναι θέμα χρόνου να φθάσει στα όριά της και η υπομονή της κυβέρνησης στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται σε αναμονή βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Οι εγγυήσεις

Το έγγραφο φαίνεται να επιχειρεί να δώσει μια λύση στο αδιέξοδο.

Έτσι, θα δοθούν εγγυήσεις στη Βουλγαρία για την ενίσχυση της έννοιας του εθνικού κράτους, αναγνωρίζοντας το ιστορικό πλαίσιο για τη βουλγαρική καταγωγή των πολιτών της χωρίς εξαίρεση.

Η χώρα απελευθερώνεται από τον φόβο ότι μέσω των δικαιωμάτων των μειονοτήτων θα κινδυνεύσει η μακροπρόθεσμη ασφάλεια και σταθερότητά της.

Στα Σκόπια, από την άλλη πλευρά, το πλαίσιο μιας πολυεθνικής κοινωνίας θα απαλλαγή από τις αιτιάσεις της βουλγαρικής αφήγησης.

Οι Βούλγαροι θα περιληφθούν στο Σύνταγμα όπως οι άλλες εθνοτικές κοινότητες και κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι βουλγαρικές ενώσεις θα αποκτήσουν ειδική προστασία και φροντίδα από το κράτος, σύμφωνα με τον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό (σ.σ. η Ελλάδα γιατί δεν μιλάει για τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ στην περιοχή;;;)».

Πηγή πληροφοριών: Πηγή: top-channel.tv, echedoros-a.gr