Ζάεφ προς Τσίπρα: Ευχαριστώ που βάζεις την Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο ΝΑΤΟ (Βίντεο)

Όλοι είναι χαρούμενοι που τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ.

Ειδικά ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων «πετάει» την σκούφια του και όχι μόνο αυτό, αλλά ευχαριστεί προσωπικά των Αλέξη Τσίπρα.

Η χαρά του Στόλτενμπεργκ

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι τα Σκόπια θα γίνουν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.
«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.

Η χαρά του Ζάεφ και το μεγάλο ευχαριστώ που είπε στον Αλέξη Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση που απηύθυναν στη χώρα του, λέγοντας ότι είναι μια «ιστορική απόφαση για τη χώρα μου και τους πολίτες της», μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών.

Ο Ζ.Ζάεφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ που βοήθησαν στο όραμα των Σκοπίων.

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στο μέλλον, προσέθεσε ο Ζ. Ζάεφ και ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ για τη στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας του.

Τέλος, ο Ζ. Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να γιορτάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός στις 14 Ιουλίου.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu