• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ξεχειλίζει η οργή εντός και εκτός Ελλάδας για την Μακεδονία – Γιούχες και συνθήματα για τους «προδότες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχειλίζει η οργή εντός και εκτός Ελλάδας για την Μακεδονία – Γιούχες και συνθήματα για τους «προδότες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχοντας κλείσει πάνω από μία βδομάδα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, η οργή των Ελλήνων πολιτών προς τα κυβερνητικά στελέχη έχει πλέον ξεχειλίσει.
Του Άρη Δημόπουλου

Το αποκορύφωμα σε μία σειρά έντονων αποδοκιμασιών δόθηκε χθες Δευτέρα και μάλιστα εκτός Ελλάδας, στο Λονδίνο, από μερίδα Ελλήνων ομογενών που φρόντισαν να υποδεχθούν…θερμά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πούλησες την Μακεδονία για 30 αργύρια!», φώναζαν μεταξύ άλλων οι εξαγριωμένοι ομογενείς, αποκαλώντας «προδότη» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σκηνές πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, όσο βέβαια πρωτοφανείς ήταν και οι εθνικές υποχωρήσεις σε ένα θέμα που αφορά πολλά εκατομμύρια Ελλήνων και σίγουρα όχι 153 βουλευτές της κυβέρνησης. 

Οι σοβαρότατες καταγγελίες και μάλιστα μέσα από την ίδια την κυβέρνηση (βλ.Δημήτρη Καμμένο) περί «οικονομικών ανταλλαγμάτων» στο θέμα του Σκοπιανού, όξυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα για τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία από μία πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού αντιμετωπίζονται ως «προδότες».

Εξού και ο λόγος περί «30 αργυρίων». 

Το βίντεο με τις εντονότατες αποδοκιμασίες κατά του χαμογελαστού πλην όμως αμήχανου Τσίπρα στο Λονδίνο, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου:

Λίγη ώρα πριν είχε προηγηθεί άλλο ένα ξέσπασμα πολίτη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, με αφορμή την ομιλία του πρώτου στην προκλητική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα…θετικά της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Τα βράδια κοιμάσαι; Προδώσατε την Μακεδονία!», ρώταγε συνεχώς τον κυβερνητικό βουλευτή ο αγανακτισμένος πολίτης, με τον τελευταίο να παίρνει την απάντηση από τον κ.Μηταφίδη:

«Μακριά! Μακριά!».

Οι παραπάνω αποδοκιμασίες που κάθε άλλο παρά από «φασιστικές ομάδες» υποκινούνται, όπως υποστηρίζουν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν αποτελούν μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά ο κανόνας των τελευταίων ημερών που τείνει να εδραιωθεί:

Το γενικό αίσθημα περί προδοσίας, ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δεν αλλάζει εύκολα όσα δήθεν «success stories» μας παρουσιάσουν στην οικονομία. 

Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει…

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu