Βίντεο για «γερά νεύρα»: Οι κόκκινες γραμμές, που χαρακτηρίζουν την Βουλή

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ζούμε περίεργες ημέρες. Το Κοινοβούλιο έχει «ντυθεί κόκκινο», αφού πολλές είναι οι γραμμές που υπάρχουν ή καλύτερα που υπήρχαν.

Ενδιάμεσες καταστάσεις δεν γίνονται ανεκτές στην Βουλή και πως θα μπορούσαν άλλωστε. Κάποια δεδομένη στιγμή, οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, μοιραία καταλήγουν σε μια απόφαση, που καθορίζει το πολιτικό τους μέλλον αλλά και το μέλλον της χώρας.

Στον τόπο που βασιλεύει η φράση «είμαι ότι δηλώνω», όλα μπορούν να συμβούν. Είναι το στίγμα της εποχής μας αυτό. Οι απόψεις αλλάζουν γρήγορα, γιατί είπαμε: «Πάνω από όλα οι ψήφοι».

Πως θα μπορέσουμε να βρεθούμε σε ένα πολιτικό σκηνικό πιο συμπαγές, κανείς δεν ξέρει. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία η οποία δεν έχει αδιέξοδα όπως μας λένε, έχει πάντα μια διέξοδο και αυτή ποτέ δεν είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας. Είναι γνωστό ότι κυβερνούν οι δυναμικές μειοψηφίες.

Η εξουσία λοιπόν, σε οποιαδήποτε μορφή της, διαφθείρει απόλυτα αυτόν που την έχει. Εκτός από αυτό, μπορούμε να πούμε ότι οι εκπρόσωποι (οι πολιτικοί δηλαδή), δεν έχουν την πραγματική εξουσία, αφού όπως όλοι οι υπάλληλοι, έτσι και αυτοί κάποτε θα αντικατασταθούν.

Το θέμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Έχουμε την υποχρέωση να δούμε την πραγματικότητα. Θα σταθούμε στην πολυσυζητημένη Συμφωνία των Πρεσπών, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών Ελλήνων.

Οι «Πρέσπες», εκτός από το ότι προκάλεσαν τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών αυτής της χώρας, προκάλεσαν και τριγμούς στο πολιτικό σύστημα, για αυτό είδαμε ανθρώπους που μέχρι πρότινος μιλούσαν «σκληρά» για τον ΣΥΡΙΖΑ, να προσχωρούν με πολύ μεγάλη χαρά, στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Το όλο θέμα, έχει γίνει γνωστό αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Άνθρωποι που ξόρκιζαν οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και που φώναζαν για τα Εθνικά θέματα, σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση που έλυσε τα Εθνικά θέματα, με τον τρόπο που…όλοι ξέρουμε και περιμένουμε την συνέχεια στο Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο:

Photo Credits: Eurokinissi

  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...