Δεν έχουν σταματημό οι αλλεπάλληλες ενέργειες των Τούρκων εντός και εκτός συνόρων προκειμένου να ενδυναμώσουν το μειονοτικό στοιχείο στην ελεύθερη Θράκη.
Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε επισημάνει τον «εθνικό όρκο» που έχουν οι Τούρκοι από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ σύμφωνα με τον οποίο εδάφη όπως αυτά της ελεύθερης Θράκης θα τα έκλεβαν ξανά με…δημοκρατικές διαδικασίες.
Πρόσφατα μάλιστα είδαμε και το αίτημα για να δοθεί…ειδικό καθεστώς αυτονομίας από την Ξάνθη και ανατολικότερα.
Σε τουρκικά μάλιστα δημοσιεύματα είχε κάνει την εμφάνισή του και ένας αυτοαπακολούμενος «πρόεδρος της Ιδρυτικής Βουλής Δυτικής Θράκης».
Ωστόσο οι Τούρκοι δεν μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά προχωρούν ταχύτατα σε ανθελληνικές πράξεις.
Αφορμή αποτέλεσε ένα άγνωστο ,για τους πολλούς, περιστατικό που έλαβε χώρα στον Δήμο Ιάσμου του Νομού Ροδόπης.
Πιο συγκεκριμένα ο ελληνικός Δήμος με έκδηλο το μουσουλμανικό στοιχείο είναι ο πρώτος που έθεσε αίτημα για διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, με τη δημοτική αρχή να επικαλείται τον «Κλεισθένη»!
Ο λόγος είναι φαινομενικά ασήμαντος και αφορά την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Αποχέτευσης.
.
*Σε αυτήν την περίπτωση πολύ περισσότερο σημασία δεν έχει το θέμα του δημοψηφίσματος, αλλά το ότι δημιουργείται ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ τέτοιων ενεργειών σε Δήμους της Θράκης που κατοικούνται από πολλούς μουσουλμάνους.
.
Το αίτημα ωστόσο της δημοτικής αρχής υπό τον Οντέρ Μουμίν απορρίφθηκε, με τον μουσουλμάνο Δήμαρχο να επιμένει με νέες του δηλώσεις:
«Επί του παρόντος το δημοψήφισμα δεν θα διεξαχθεί, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα συλλογής υπογραφών από το 10% των εκλογέων -περίπου 2.050 υπογραφές, αφού έχουμε 20.000 εγγεγραμμένους εκλογείς- που κατατίθενται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, και πλέον το σώμα αποφασίζει με απλή πλειοψηφία»
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ασχέτως αν πρόκειται για μεμονωμένη ή όχι ενέργεια, η Άγκυρα , η οποία εδώ και χρόνια κρατά ανοικτούς τους διαύλους της με την ελεύθερη Θράκη, «τρίβει τα χέρια της».
Υπενθυμίζουμε πως στο λεγόμενο «Εθνικό Συμβόλαιο» των Τούρκων, σε μία απόφαση που ισχύει από το 1920, η τουρκική Βουλή προβλέπει το παρακάτω:
«Το καθεστώς της Δυτικής Θράκης θα καθοριστεί από την ψήφο των κατοίκων της»
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων – Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας
- Κρίσιμες ώρες στις ΗΠΑ: Μόνο τότε θα δοθούν επιδόματα σε εκατομμύρια Αμερικανούς
- Ηράκλειο: Παραδόθηκαν τα τρία αδέλφια για το μακελειό στα Βορίζια
- Χανιά: Ανοίγουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία στο Ζαρό, με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα Βορίζια
- Αυτή είναι η απάντηση του Πούτιν στις επιθέσεις σε διυλιστήρια της Ρωσίας
- Η πρόεδρος του Μεξικού αποκλείει το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ στο έδαφος της χώρας της
- 6.000 γέφυρες σε όλη την Ελλάδα – Καταγραφή των γεφυρών της Κεντρικής Μακεδονίας από την Περιφέρεια
- Η Τσεχία έχει νέα κυβέρνηση με αρχηγό! Τι θα γίνει τώρα με την Ουκρανία
- Έκανε τατουάζ τις φακίδες που πάντα ονειρευόταν και δίχασε το διαδίκτυο – Δείτε βίντεο
- Η Κιμ Καρντάσιαν κατηγορεί το ChatGPT για την αποτυχία της στις εξετάσεις νομικής









