• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκία και Μόρια!!! Αυτά συμβαίνουν μετά την φωτιά, η σχέση με το Καστελόριζο (vid)

Τουρκία και Μόρια!!! Αυτά συμβαίνουν μετά την φωτιά, η σχέση με το Καστελόριζο (vid)

metanastes_erntogan
Η αριστερή «βοήθεια» εις βάρος της Ελλάδας…

Η κυβέρνηση βλέπει στην Μόρια «εμπρησμό», όπως δήλωσε και πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, εξέφρασε την άποψη ότι υπήρξε τουρκικός δάκτυλος στην φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, δήλωσε:

«Υπήρξε αντίδραση στο να απομονωθούν αλλά υπήρξαν και άτομα που ήθελαν να τα διογκώσουν τα γεγονότα».

Μιλώντας για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που βρίσκονταν στην Μόρια είπε ότι «υπάρχει κάθε καρυδιάς-καρύδι. Υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να υπάρξουν συμβάντα προς όφελος της γείτονος χώρας».

Άραγε ευνοείται η Τουρκία από την εν λόγω κατάσταση; Θα μπορούσε να την έχει προκαλέσει;

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, η Άγκυρα, με πιθανή ανάμειξή της στην Μόρια, μέσω πρακτόρων ή μισθοφόρων που προφανώς έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες, θα είχε αρκετά οφέλη.

Έχουμε και λέμε:

  • Πρόκληση σοβαρού προβλήματος (εσωτερικού μετώπου) στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν υποχωρεί εμπρός στις πιέσεις των Τούρκων για το Καστελλόριζο και γενικά το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο. Η Άγκυρα θα ήθελε να πέσει η δημοτικότητα της παρούσας Ελληνικής ηγεσίας και να έχει απέναντί της μία πιο… συνεννοήσιμη κυβέρνηση τύπου Πρεσπών. Άλλωστε ο περίγυρος του Ερντογάν γνωρίζει την πρόσφατη κόντρα κυβέρνησης – Λέσβιων, όπου γίναμε μάρτυρες ακόμα και ξυλοδαρμού αστυνομικών σε ξενοδοχεία.
  • Δυσφήμιση της Ελλάδας στο Εξωτερικό. Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν, μετά την φωτιά, να κατηγορήσουν την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών στην Μόρια. Συμμάχους, σε αυτή την κατεύθυνση, η γείτονα βρίσκει σε εγχώριους δημοσιογράφους και πολιτικούς, οι οποίοι ξεδιπλώνουν τον υποτιθέμενο «ανθρωπισμό» τους. Ωστόσο, στο Εξωτερικό τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς υπάρχουν φωνές που ζητούν να πάρουν τους αλλοδαπούς από την Λέσβο στην Ευρώπη.
  • Πρόβα πρόκλησης αναμπουμπούλας, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα Ελληνικά νησιά, όπου διαμένουν μουσουλμάνοι που έχει στείλει η Τουρκία στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με αύξηση της έντασης σε Καστελόριζο και Θράκη. Όσο περισσότερα μέτωπα ανοιχτά για την Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για την Τουρκία.

Είναι προφανές λοιπόν πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την χώρα μας δεν είναι η όποια ισχύς της Τουρκίας, αλλά εκείνοι που έχουν μαζευτεί εδώ κατά την «μαγική» πενταετία της Αριστεράς των ανοιχτών συνόρων.

Η αλήθεια είναι πως οι παράνομοι μετανάστες στην Μόρια έχουν μειωθεί (είχαν φτάσει και τις 20.000, ενώ τώρα  είναι 13.000). Ωστόσο, είναι ακόμα πάρα πολλοί. Μια καλή αρχή θα ήταν, να απελαθούν άμεσα όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια στην Μόρια, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα και ίσως να ξανασκεφτούν οι κάτοικοι της Λέσβου τις κλειστές δομές.

ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ, ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.

ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

Το μεγαλύτερο ΣΟΚ μέχρι τώρα! Τι ζήτησαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα

ΣΟΚ! Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την Ελλάδα επειδή επιστρέφει αλλοδαπούς στην Τουρκία