ΒΙΝΤΕΟ: Το σποτ που πληγώνει τον ελληνισμό για την «λύση του αιώνα»

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απο κοινού με τους...ένθερμους υποστηριχτές τους εντός Ελλάδος, έδωσαν κάθε δικαίωμα να λέγονται τα παρακάτω απαράδεκτα για την Μακεδονία.
Του Άρη Δημόπουλου

Σε ένα σποτάκι που θυμίζει αρκετά τις μέρες του εθνικιστή πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νικολα Γκρουέφτσκι, ο Ζόραν Ζάεφ μετά τις…διακοπές του στην Χαλκιδική εξήρε την «λύση του αιώνα» για την «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα σε ένα σποτάκι ,που κατά τα άλλα δεν…προωθεί τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ο ηγέτης των Σκοπίων αναφέρεται σε:

-«Μακεδονική» ταυτότητα

-«Μακεδονική» γλώσσα

-«Μακεδονικό» λαό

-«Μακεδονική» εθνική ταυτότητα

-«Μακεδόνες» πολίτες

Το συγκεκριμένο σποτ απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους του Ζάεφ εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα και δη στην συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επικρατεί η πλήρης διάσταση απόψεων, με τους ΑΝΕΛ να απειλούν πως θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση για μία συμφωνία την οποία οι ίδιοι επέτρεψαν να υπογραφεί (!!) και τον δε Τσίπρα να δηλώνει μερικές μέρες πως οι Σκοπιανοί μπορούν να…αυτοπροσδιορίζονται όπως αυτοί θέλουν!

Θυμηθείτε τι είπε ο ίδιος προ ημερών από τις Βρυξέλλες:

«Όπως κι εμείς έχουμε το σαφές δικαίωμα να αποκαλούμε τους γείτονες μας Σλαβομακεδόνες ή πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Διεθνώς, βάσει της συμφωνίας η ιθαγένεια του γειτονικού μας λαού καθορίζεται σαφώς. Η συμφωνία είναι απόλυτα σαφής και καθαρή ως προς αυτό. Εκεί που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν μόνο τον όρο «Μακεδόνες» και μάλιστα στα διαβατήρια τους, θα υπάρχει «Μακεδόνες-Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», που θα να αναγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu