• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θέλουν να αποσχιστεί η Θεσσαλονίκη από την Ελλάδα; Δείτε τι είπε απροκάλυπτα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλουν να αποσχιστεί η Θεσσαλονίκη από την Ελλάδα; Δείτε τι είπε απροκάλυπτα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δήλωση-ΣΟΚ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε στα ψιλά.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές μέσα από το El.gr στο σχέδιο της Νέας Τάξης να αποσχιστεί η Θεσσαλονίκη από την Ελλάδα με πρόσχημα το να γίνει…πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Πριν μερικές μέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, από το βήμα της Βουλής, με φόντο την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε:

«Θεσσαλονίκη ξέρω πάντα σε πείραζε, πάντα σε αγκύλωνε στην καρδιά να σε αποκαλούν συμπρωτεύουσα. Το συμπρωτεύουσα υπαινισσόταν ότι δεν μπορείς να είσαι πρωτεύουσα. Πρωτεύουσα χωρίς αυτό το “συμ“. »

Κλείνοντας, έθεσε ένα ερώτημα: «Θεσσαλονίκη, θα αρνηθείς τώρα να γίνεις πρωτεύουσα; Πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Δείτε το βίντεο:


Η δήλωση αυτή ξεκάθαρα αναφέρεται σε διαμελισμό της Θεσσαλονίκης από την Ελλάδα.

Προσέξτε την επίκληση στο συναίσθημα και τον εγωισμό των Θεσσαλονικιών, λέγοντας ότι τόσα χρόνια η Θεσσαλονίκη ήθελε να είναι πρωτεύουσα και δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Με αυτό το πρόσχημα, κόντρα στην Αθηνά θα πείσουν για απόσχιση της Θεσσαλονίκης από την Ελλάδα όπως φαίνεται.

Δεν πρέπει οι Έλληνες να πέσουν σε αυτήν την παγίδα διχασμού. Δεν πρέπει οι Θεσσαλονικείς να δουν το τυρί (Πρωτεύουσα των Βαλκανίων) και όχι τη φάκα (απόσχιση από την Ελλάδα).

Θυμηθείτε τι είχε πει πριν λίγο καιρό ο Τζόρζ Σόρος, για την μελλοντική Βαλκανική Ένωση:

Το ίδιο έχει επαναλάβει πολλάκις και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας πάντα λόγο για το ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων:

3:24: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων»

Ακούστε το και από το βήμα της ΔΕΘ.

Θυμηθείτε και το πρόσφατο σποτάκι Μαξίμου για να διαφημίσει το πόσο καλή είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «διασφάλιση της γεωπολιτικής σταθερότητας και συνεργασίας στα Βαλκάνια»:

Για να μπορέσει να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο της Νέας Τάξης των Πραγμάτων, έπρεπε να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, όπερ και εγένετο.

Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει άπαξ και η Θεσσαλονίκη ανεξαρτητοποιηθεί για να γίνει…οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων όπως ευαγγελίζονται οι υπηρέτες της Νέας Τάξης, να ακολουθήσουν αιτήματα απόσχισης άλλων περιοχών της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα η Κρήτη για την οποία πολύς λόγος γίνεται περί ανεξαρτητοποίησης από τα χείλη πολλών αριστερών.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός όσον αφορά τα Δωδεκάνησα, είχε δηλώσει πως… «ζηλεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών», με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε τον:

(φώτο: Eurokinissi)