Θα ενδώσουμε και σε αυτό; Ποιοι ζητάνε εδώ και τώρα να γίνουν αυτόνομες οι Μουφτείες στην Θράκη

«Αθόρυβα» αλλά μεθοδικά η Άγκυρα προσπαθεί να αρπάξει ό,τι προλαβαίνει από την ελληνική πολιτεία στην ελεύθερη Θράκη.
Του Άρη Δημόπουλου

Με την μεταρρύθμιση για τους Μουφτήδες να πέρασε πολύ πρόσφατα από την ελληνική Βουλή , άνοιξε η…όρεξη στους μουσουλμάνους βουλευτές και πλέον ζητάνε όλο και περισσότερα για την Θράκη. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο οποίος σε νέα του τοποθέτηση ζητά να γίνει μία…μικρή αλλαγή στη μεταρρύθμιση για τις Μουφτείες από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο ίδιος, σε συνάντησή του με τους επίσης μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, πρόκρινε την αλλαγή του νομοσχεδίου για τις Μουφτείες προκειμένου οι Μουφτήδες να μην είναι «κρατικοί λειτουργοί», αλλά να λειτουργούν αυτόνομα στην θράκη!

Ουσιαστικά, οι παραπάνω κυβερνητικοί βουλευτές ,με την στήριξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ, ζήτησαν να μετατραπούν οι Μουφτείες σε απόλυτα αυτόνομες, μακριά δηλαδή από τον στενό έλεγχο του ελληνικού κράτους!

Μάλιστα ο Χουσείν Ζεϊμπέκ, σε δηλώσεις του που διαβάζουμε στα tourkikanea υποστήριξε:

«Ο βασικός στόχος αυτού του νόμου (σ.σ. που ψηφίστηκε πρόσφατα) είναι να καταστούν οι μουφτείες κρατικές υπηρεσίες. Δηλαδή οι μουφτείες θα λειτουργούν σαν δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό εμείς δεν το επιθυμούμε. Εμείς επιθυμούμε οι μουφτείες μας να είναι αυτόνομες».

Αντιλαμβάνεται ο καθένας τον τεράστιο κίνδυνο μίας τυχόν τέτοιας «μεταρρύθμισης», που δεν αποκλείεται να δούμε να περνάει στα…κρυφά το ερχόμενο διάστημα, έπειτα από απαίτηση των μουσουλμάνων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη που θέτει την Θράκη σε άμεσο κίνδυνο, ειδικά στην περίπτωση που οι Μουφτείες γίνουν αυτόνομες και άρα ανοικτές σε οποιονδήποτε επηρεασμό από την Άγκυρα!

Υπενθυμίζεται πως στο νομοσχέδιο που στήριξε τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και κόμματα της αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων προβλέπεται:

«Οι Μουφτείες της Θράκης καταχωρούνται υποχρεωτικά στο ηλεκτρονικό μητρώο θρησκευτικών λειτουργιών που τηρεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Αναφέρεται επίσης πως «στόχος είναι να μπορεί η πολιτεία να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία».

Σκέφτεται μήπως κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει στην περίπτωση που γίνουν απόλυτα ανεξάρτητες οι Μουφτείες επί ελληνικού εδάφους; 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu