• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Τεράστιο θέμα: Για συνεννόηση με την Τουρκία κατηγορούν την Κυβέρνηση οι δυο μουφτήδες της Θράκης – «Υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον»

Τεράστιο θέμα: Για συνεννόηση με την Τουρκία κατηγορούν την Κυβέρνηση οι δυο μουφτήδες της Θράκης – «Υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον»

Τεράστιο ζήτημα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην Θράκη και στο ευαίσθητο θέμα των Μουφτήδων

εγείρουν με πρόσφατη κοινή δήλωση τους οι νόμιμοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Σινίκογλου και Τζεμαλή.

Σημειώνεται πως οι προαναφερθέντες παύθηκαν με την τροπολογία που εσπευσμένα εισήγαγε το Υπουργείο παιδείας στην Βουλή θέτοντας όριο ηλικίας τα 67 χρόνια.

Οι δυο τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κινήθηκε σε συνεννόηση με την Άγκυρα.

Με άλλα λόγια οι Μέσο Τζεμαλή και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου δηλώνουν ότι η απομάκρυνση τους από τις Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης είναι αποτέλεσμα συνεννόησης-συναλλαγής της Ελληνικής κυβέρνησης με το καθεστώς Ερντογάν, ενώ προαναγγέλλουν προσφυγή τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, με αντιδίκους τους ψευτομουφτήδες των εγκάθετων της Τουρκίας στην ελεύθερη Θράκη.

Αντικαταστάθηκαν λόγω ηλικίας ή μεθοδεύτηκε η αντικατάστασή τους;

Υπάρχει δρομολόγηση για την επόμενη μέρα, ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία στο τουρκικό Προξενείο να παρέμβει, ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε;

Παραθέτουμε την επιστολή των δυο πρώην μουφτήδων όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα tourkikanea.gr:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, την παύση από τα καθήκοντά μας ως θρησκευτικών λειτουργών της Μουσουλμανικής Θρησκευτικής Κοινότητας της πατρίδας μας. Τα καθήκοντά μας, που ασκούμε επί δεκαετίες, ως διακονία και όχι ως προς κατ’ εξουσιασμό των ομοθρήσκων μας, χάριν των συμφερόντων της μουσουλμανικής μειονότητας και της Πατρίδας μας.

Πρόκειται για ιστορικά πρωτόγνωρη ενέργεια, η οποία θέτει σε σοβαρή διακινδύνευση τα εθνικά συμφέροντα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ παράλληλα παραβιάζει, κατά την άποψή μας, ευθέως τη θρησκευτική ελευθερία της Μουσουλμανικής Θρησκευτικής Κοινότητας. Η καθαίρεσή μας αποτελεί, δίχως αμφιβολία, προϊόν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και αποτελεί απαράδεκτο συμβιβασμό που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

Τις πολιτικά και θρησκευτικά ανεπίτρεπτες αυτές αποφάσεις για την απόλυσή μας αναγκαστήκαμε να προσβάλουμε, μέσω ειδικευμένης στα αντικείμενα αυτά Δικηγορικής Εταιρείας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με άσκηση αιτήσεων ακυρώσεως.

Είμαστε εξάλλου υποχρεωμένοι να αναδείξουμε το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η παύση μας προσβάλλει, επιπλέον, κατά την ορθότερη άποψη, το ενωσιακό δίκαιο και κυρίως την Οδηγία 2000/78/ΕΚ για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία».

Κομοτηνή, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μουφτής Κομοτηνής                    Ο Μουφτής Ξάνθης

ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ                           ΜΕΜΕΤ ΕΜΙΝ ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu