• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ταύτιση» ΣΥΡΙΖΑ και Ερντογάν σε μία κρίσιμη φάση για το Αιγαίο – Είναι τυχαία;;; (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ταύτιση» ΣΥΡΙΖΑ και Ερντογάν σε μία κρίσιμη φάση για το Αιγαίο – Είναι τυχαία;;; (ΒΙΝΤΕΟ)

tsipras-erntogan
Τι είπε χθες ο Ερντογάν – Θυμηθείτε το βίντεο με τον Μουζάλα…

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο επίκεντρο της επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου με την κα Φον ντερ Λάιεν και τον κ. Στόλτενμπεργκ βρέθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Ερντογάν θέλησε να ρίξει τις ευθύνης κλιμάκωσης στους Έλληνες, κατηγορώντας Ελλάδα και Κύπρο για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των «Τουρκοκυπρίων», όπως τους ονομάζει, μέσω των «μαξιμαλιστικών τους ισχυρισμών».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η Άγκυρα υποστήριζε τον διάλογο από την αρχή και είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ελπίζοντας, πως αυτή η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα… χαθεί, την ώρα που η Άγκυρα θέλει να αρπάξει.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ζήτησε από την ΕΕ την απελευθέρωση της βίζας και την ανανέωση της τελωνειακής ένωσης, ενώ ισχυρίστηκε, σε (ελπίζουμε τυχαία) ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πως «η ΕΕ θα πρέπει να διευθετήσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στις οποίες προχωρά η Ελλάδα και η Frontex μέσω πρακτικών επαναπροώθησης».

Θυμίζουμε πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατηγορήσει, για τον ίδιο λόγο, ανοιχτά την Ελλάδα στην Ευρώπη (ΕΔΩ), ενώ προσφάτων ο πρώην υπουργός , Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερευνήσει αν η Ελλάδα «σπρώχνει πίσω» στην Τουρκία παράνομους μετανάστες, τους οποίους η Άγκυρα έστειλε στην Ελλάδα και πρόσφατα έκαψαν την Μόρια και αποπειράθηκαν να κάψουν περιοχές σε Χίο και Σάμο. Καλύτερους «φρουρούς» για το Αιγαίο δεν θα μπορούσε να βρει ο Ερντογάν!!!

Θυμίζουμε πως μιλώντας στην Βουλή ο. κ Μουζάλας, τόνισε:

«Θέλω να πω το εξής και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Κοιτάξτε να δείτε. Οι αποτροπές στη θάλασσα, τα “push back” στη θάλασσα, είναι ποινικά αδικήματα με βάση όλους τους νόμους και όλα τα δίκαια και όλους τους κανόνες, στην Ευρώπη τουλάχιστον και στη χώρα μας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό, το οποίο γνωρίζουμε τι σκληρή δουλειά έκανε, αλλά δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε και σε κάποιους, οι οποίοι, πιθανώς κάτω από πιέσεις κυβερνητικές, λειτουργούν παραβιάζοντας τους όρκους τους ότι ενέχουν ευθύνη».

Τυχαία η ταύτιση;;;