Τα παραδώσαμε όλα! Η αποκάλυψη Κοτζιά για την Μακεδονία που θα συζητηθεί

Εν αγνοία του (;) ή σε μία κρίση ειλικρίνειας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποκάλυψε πιθανότατα ένα τεράστιο ψέμα για στη συμφωνία του Σκοπιανού.

Μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ο Νίκος Κοτζιάς, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε μέσω μίας…παρομοίωσης πως δεν υφίσταται καν erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων των χρήσεων.

Τι σημείωσε συγκεκριμένα ο κ.Κοτζιάς μία μέρα αφότου έβαλε την υπογραφή του στην περιβόητη συμφωνία:

«Εγώ λέω στους ξένους ότι συναντιέται ένας νεαρός, ωραίος άνδρας με μία νεαρά, πανέμορφη γυναίκα και ερωτεύονται. Πέφτουν μετά στην αγάπη. Σχετίζονται.

Αγαπιούνται τόσο πολύ και αποφασίζουν να παντρευτούν. Ο έρωτάς τους φέρνει τον καρπό του, το παιδί, έναν γιο ας πούμε – εγώ προτιμώ τις κόρες.

Και τώρα ξαφνικά βλέπει κανείς αυτό το ερωτευμένο, αγαπημένο ζευγάρι δέκα χρόνια, να τσακώνεται. Για ποιο πράγμα τσακώνονται οι δύο γονείς; Για το όνομα του παιδιού. Αν θα πάρει το όνομα του ενός πεθερού ή του άλλου. Υπάρχουν τρεις λύσεις, τέσσερις. Να πάρει κάτι άλλο και να μην τσακώνονται. Να έχουν την τύχη να έχουν το ίδιο όνομα τα πεθερικά, για παράδειγμα Γιώργος ή Κωνσταντίνος.

Να συμφωνήσουν να κάνουν σύνθετη ονομασία, καλή ώρα όπως κάναμε εμείς. Να λέγεται Γιώργος ή Κωνσταντίνος, όπου το επόμενο είναι όλοι μαζί της μιας πλευράς να το λένε Γιώργο, στην άλλη πλευρά το λένε Κωνσταντίνο και στην τάξη αποκτά άλλο όνομα το παιδί, Ντίνο ή Άκη.

Η τρίτη λύση είναι η καλύτερη, σύνθετη ονομασία με εκατέρωθεν – όπως έκανε χθες ο Ζάεφ – μονόπλευρες αναφωνήσεις. Και το τελευταίο είναι διαζύγιο. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα της περιοχής μας;»

 

Τι μας λέει δηλαδή παραπάνω ο Νίκος Κοτζιάς; Πως όχι μόνο δεν ισχύει το λεγόμενο erga omnes, που θα έδινε μία de facto ονομασία στο κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά και ότι εκείνοι (σ.σ. οι Σκοπιανοί) βάσει πάντα της συμφωνίας μπορούν να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, ακόμη και σκέτο «Μακεδόνες»!

Με τις υγείες μας!

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu