• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα μεγάλα παγκόσμια «γεγονότα» που όλοι περιμένουν: Αυτός θα είναι ο «μακεδονικός λαός» που ετοιμάζουν – Όχι μόνο οι Σκοπιανοί – Βιάζεται η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μεγάλα παγκόσμια «γεγονότα» που όλοι περιμένουν: Αυτός θα είναι ο «μακεδονικός λαός» που ετοιμάζουν – Όχι μόνο οι Σκοπιανοί – Βιάζεται η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από λίγο, ο Γρηγόρης Ψαριανός, παρότι θα στήριζε μία σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, εξήγησε πως θα καταψηφίσει την Συμφωνία, επειδή «δεν είναι για το καλό, καθώς έχει πολλά κενά».

Υπάρχουν ανησυχίες όχι μόνο για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ρηματικής διακοίνωσης που κατατέθηκε από την πλευρά των Σκοπίων (διαβάστε ΕΔΩ), αλλά και για την βιασύνη της κυβέρνησης.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Τα διεθνιστικά μέσα ενημέρωσης, όμως, «χαιρετίζουν» την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουν περάσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως το θέμα είναι ασήμαντο και πρέπει να λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

«Ειρωνικό» πρωτοσέλιδο του Guardian έθετε, από το 1994, εν αμφιβόλω την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον πονηρό τίτλο: «Macedonia is all greek to me». Αυτό μεταφράζεται «Μακεδονία, όλα αυτά μου ακούγονται ελληνικά», ερμηνεία, η οποία υποβαθμίζει την αντικειμενική ερμηνεία της φράσης, δηλαδή το «(Όλη) η Μακεδονία είναι ελληνική».

Η φράση λέγεται σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες κάτι είναι δύσκολο να κατανοηθεί, όπως εμείς λέμε «όλα αυτά μου ακούγονται κινέζικα».

Guardian

Με άλλα λόγια, είναι δυσνόητο το θέμα, «λύστε το να τελειώνουμε». Και η ώρα αυτή ήρθε, όπως όλα δείχνουν, καθώς βρέθηκε πρόθυμη κυβέρνηση.

Κατά τα φαινόμενα η κυβέρνηση έχει ειδοποιηθεί να «τελειώνει» το ζήτημα, έτσι ώστε οι διεθνιστές της Νέας Τάξης να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων (διαβάστε ΕΔΩ).

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η Θεσσαλονίκη να πάρει την θέση της Ιερουσαλήμ, ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του διεθνισμού (διαβάστε ΕΔΩ), μιας και στα Ιεροσόλυμα η υπόθεση «ειρηνικής επίλυσης» του Παλαιστινιακού όλο και δυσκολεύει, με την Ρωσία να κυριαρχεί στην Μέση Ανατολή (διαβάστε ΕΔΩ).

Άλλωστε δεν είναι μυστικό πως ετοιμάζουν την Θεσσαλονίκη για «μεγάλα πράγματα», με αρχή την δημιουργία μιας ανεξάρτητης περιφέρειας με ειδικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς να ισχύει στα εδάφη της και την ελληνική συμπρωτεύουσα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων με «μακεδονικό λαό».

Ως «μακεδονικός λαός» δεν θα ορίζονται μόνο οι Σκοπιανοί, αλλά όλοι όσοι όσοι αποδεχθούν τον νέο status quo, μεταξύ των άλλων εδαφών, στην ελεύθερη Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν θα είναι ελληνικό.

Η κυβέρνηση βιάζεται, ως εκ τούτου, να κυρώσει την Συμφωνία άμεσα, αναγνωρίζοντας όχι μόνο «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», αλλά και «μακεδονικό λαό», όπως σας είχαμε γράψει στο el.gr (διαβάστε ΕΔΩ), ενώ τα κενά που υπάρχουν στην Συμφωνία θα θέτουν συνεχώς νέα ζητήματα σε σχέση με το καθεστώς που επικρατεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΦΩΤΟ: PEXELS.COM