• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη – Μετανάστες ξεσηκώθηκαν και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία (Βίντεο)

Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη – Μετανάστες ξεσηκώθηκαν και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία (Βίντεο)

Χαμός στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, έξω από το κέντρο φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου». Οι μετανάστες ξεσηκώθηκαν και όχι μόνο:

Έστησαν παράνομα σκηνές στο πρώην στρατόπεδο και στην ουσία προχώρησαν στην κατάληψη ελληνικού εδάφους. Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι μερικοί μετανάστες, ήθελαν να σταματήσουν την όλη φασαρία.

Επίσης: Το τραγικότερο από όλα, είναι ότι στον παράνομο καταυλισμό υπάρχουν και μικρά παιδιά, τα οποία ήταν μπροστά-μπροστά όταν ήρθε η αστυνομία.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και οικογένειες που ταλαιπωρούνται, αλλά : Είναι απίθανο να έχουν εισχωρήσει άτομα που δεν έχουν καλούς σκοπούς, μέσα στους πράγματι ταλαιπωρημένους ανθρώπους; Φυσικά μιλάμε για τους νεαρούς που έρχονται στην Ελλάδα μόνοι τους και είναι στρατεύσιμης ηλικίας.

Γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες; Ζητάνε άσυλο.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Προφανώς δεν ζούμε μέρες «κανονικές». Δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται αυτά τα πράγμα.

Ας σκεφτούμε: Τι θα γινόταν αν Έλληνες άστεγοι έστηναν σκηνές στην Αριστοτέλους μπροστά από το Α.Τ όπως είχαν κάνει παλιότερα οι μετανάστες;

Τι θα γινόταν αν Έλληνες άστεγοι έστηναν σκηνές στο πρώην στρατόπεδο;

Ρητορικά τα παραπάνω ερωτήματα φυσικά. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και να φανταστεί κανείς, ότι πριν από 4 χρόνια, όλα ήταν καλύτερα στο θέμα του μεταναστευτικού.

Photo:pexels