Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Ζάεφ, θέλει να μας μάθει την…Μακεδονική γλώσσα (;)

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, έκανε μερικές δηλώσεις προκλητικές.

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι απόψεις του δεν είναι τόσο προκλητικές, αφού η Συμφωνία των Πρεσπών, του δίνει την δυνατότητα να λέει αλλά και να κάνει πράγματα που κάποτε θα φάνταζαν αδιανόητα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκει αντίθετη όλη την κοινωνία αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού στην πράξη πάντα γίνεται αυτό που θέλει η ισχυρή μειοψηφία.

Τι δήλωσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΜΕ-ΜΠΕ:

Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών.
Mε την τροπολογία 36 εξασφαλίζεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού.

Eγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των υπηκόων που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθούν τους δεσμούς τους με την πατρίδα. Η τροπολογία ορίζει ότι η Δημοκρατία φροντίζει επίσης τα μέλη του μακεδονικού λαού που ζουν στο εξωτερικό, χωρίς παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές υποθέσεις τους.

Παρακάτω είπε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, ίσως δώσει την δυνατότητα να διδάσκεται η Σκοπιανή γλώσσα, στην Ελλάδα χωρίς όμως να πει, κάτι περισσότερο για το θέμα.

Εννοεί ότι όλοι οι Έλληνες, θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την γλώσσα των Σκοπίων ή ότι όσοι νιώθουν….Σκοπιανοί και ζουν στην Ελλάδα, θα έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουν την γλώσσα;

Όπως και να έχει, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν συμφωνία με τους Σκοπιανούς, δεν κοίταξαν όλες τις παραμέτρους.

  • 144
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...