Συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα: Ξεχάσαμε την γλώσσα μας (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η κρίση που γνωρίζει ο τόπος τα τελευταία χρόνια, δεν είναι μόνο οικονομική. Το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, είναι βαθύτερο. Η πολιτιστική κρίση είναι χειρότερη από την οικονομική, διότι τα νούμερα μπορούμε να τα φτιάξουμε σχετικά εύκολα, τον πολιτισμό όμως δεν μπορούμε (να τον φτιάξουμε τόσο εύκολα).

Ζούμε σε μια χώρα, που έχει μεγάλη ιστορία και αυτό δεν μας το έμαθαν τα βιβλία της ιστορίας μας….αλλά τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό, όσο παράξενο και αν είναι αυτό το γεγονός.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βρούμε πολλά νέα (θετικά) πολιτιστικά στοιχεία στην σημερινή Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε ένα λαμπρό πολιτισμό και όλοι νιώθουμε υπερήφανοι (σχεδόν όλοι), αλλά εδώ και πολλά χρόνια, δεν παράγουμε πολιτισμό, ούτε και προβάλουμε όσο θα έπρεπε τον αρχαίο (πολιτισμό).

Κάποιοι κύριοι, φρόντισαν η Εθνική Παιδεία, να μετατραπεί σε σκέτο Παιδεία, με αποτέλεσμα οι σημερινοί Έλληνες και οι σημερινές Ελληνίδες, να μην θυμούνται την παλιά τους δόξα ή τον παλιό τους πολιτισμό, θα έλεγε κανείς.

Πήγε περίπατο η γλώσσα, ξεχάσαμε, την γραμματική, εγκαταλείψαμε το συντακτικό και για όλα αυτά τα άσχημα, δεν φταίει μόνο η έλλειψη της Εθνικής Παιδείας, αλλά (φταίει) και η χρήση των λεγόμενων Greeklish.

Παρακάτω θα δείτε ένα κοινωνικό πείραμα στην ουσία, το οποίο μας δείχνει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά:

Διευκρίνιση

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους που είδαμε στο παραπάνω βίντεο. Το σφάλμα δεν είναι δικό τους. Όταν δεν μαθαίνουνε πράγματα ουσίας στα σχολεία, είναι λογικό να μην μπορούνε να απαντήσουν, ακόμα και στις πιο απλές ερωτήσεις. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει, ότι δεν υπάρχουν καθηγητές και καθηγήτριες που νοιάζονται για τους μαθητές.

Το σύστημα όμως, δεν τους επιτρέπει να διδάξουν όπως πρέπει, την ελληνική γλώσσα.

  • 45
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...