• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Στα «σκουπίδια» οι θυσίες των ηρώων – Ευρωβουλευτής της Κύπρου ζητά αυτό που κανείς δεν περίμενε (BINTEO)

Στα «σκουπίδια» οι θυσίες των ηρώων – Ευρωβουλευτής της Κύπρου ζητά αυτό που κανείς δεν περίμενε (BINTEO)

Αυτόν εξέλεξαν Κύπριοι για να προασπίζει τα συμφέροντα του Ελληνισμού...

Του τουρκόφρων ευρωβουλευτής, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, τον έστειλε στο Ευρωκοινοβούλιο, το αριστερό ΑΚΕΛ, «ξαναχτυπά».

Μετά τις δηλώσεις του, κατά τις οποίες αποκάλεσε «υστερικούς εθνικιστές», όσους επιδοκίμασαν την πράξη του 16χρονου Κύπριου να κατεβάσει την σημαία στα Κατεχόμενα, (διαβάστε ΕΔΩ), τώρα περνά σε άλλο επίπεδο, υποστηρίζοντας ανοιχτά τα τουρκικά συμφέροντα στην Ευρώπη.

Με γραπτή του ερώτηση ζητεί από την Κομισιόν να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες, για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η Τουρκία καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αντί όμως ο Ευρωβουλευτής να προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας, η οποία τον εξέλεξε στο Ευρωκοινοβούλιο, εκείνος ασχολείται με την τουρκική διείσδυση στην ΕΕ.

Διαβάζουμε στο ΚΥΠΕ:

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του, που κατατέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, ο Τ/κ ευρωβουλευτής, «στην επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τους Προέδρους του Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, επισημαίνει ότι η τουρκική γλώσσα είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της  Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητεί να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ, σύμφωνα με το άρθρο 342 ΣΛΕΕ σχετικά με το γλωσσικό καθεστώς των θεσμικών οργάνων της Ένωσης».

Αναφέρει περαιτέρω ότι οι Τουρκοκύπριοι πολίτες της ΕΕ αναμένουν ασφαλώς να καταστεί η μητρική τους γλώσσα επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

Τονίζοντας ότι στις ευρωεκλογές του 2019 εξελέγη για πρώτη φορά ως ευρωβουλευτής ένας Τουρκοκύπριος από Ελληνοκύπριους και από Τουρκοκύπριους, ζητεί από την Κομισιόν να του γνωστοποιήσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Αυτόν εξέλεξαν Κύπριοι, ψηφίζοντας Αριστερά, για να τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Να ζητά την καθιέρωση ως επίσημη γλώσσας στην Ευρώπη, την γλώσσα του κατακτητή της Μεγαλονήσου.

«Θερμά» συγχαρητήρια, πετάξατε στα «σκουπίδια» τις θυσίες των Ελλήνων ηρώων…  

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...