• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΟΚ στην ελληνική Ομογένεια: Έλληνας αντικαθεστωτικός του Μαδούρο στην φυλακή με ένταλμα της Ελλάδας – Καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα

ΣΟΚ στην ελληνική Ομογένεια: Έλληνας αντικαθεστωτικός του Μαδούρο στην φυλακή με ένταλμα της Ελλάδας – Καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Λα Πικότα» της Κολομβίας, βρίσκεται κρατούμενος ο Ελληνο-βενεζουελάνος Αντώνης Βαθιώτης,

 στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τον οποίο επικαλείται το Liberla.gr Και άλλα μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος του ομογενή Αντώνη Βαθιώτη καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να συλληφθεί και να φυλακιστεί στην αριστερή Βενεζουέλα.

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος του κ. Βαθιώτη, ο 43χρονος, πατέρας τριών παιδιών, με έντονη αντιπολιτευτική δράση κατά του Νικολά Μαδούρο, αυτή την στιγμή κινδυνεύει να εκδοθεί στη Βενεζουέλα ενώ ήδη κρατείται σε φυλακές της Κολομβίας.

Σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Αντώνης Βαθιώτης κατηγορείται από το καθεστώς της Βενεζουέλας ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης κατά του Μαδούρο, το Μάρτιο του 2014, συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και πυροβόλησε και σκότωσε έναν λοχαγό της Εθνικής Μπολιβαριανής Φρουράς, που συμμετείχε στην καταστολή των διαδηλώσεων.

Σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις Μαδούρο εκτελούν εν ψυχρώ αντιφρονούντες στην Βενεζουέλα.

Το καθεστώς του Μαδούρο όμως ενοχοποίησε τον Βαθιώτη και άλλους δυο Βενεζουελάνους, για την δολοφονία του λοχαγού Ramzor Ernesto Bracho Bravo, ο οποίος είχε δεχθεί πυρά κατά την διάρκεια σοβαρών επεισοδίων στην περιφέρεια Καραμπόμπο.

Εν συνεχεία, η Βενεζουέλα έστειλε αίτημα στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς ο Βαθιώτης είναι Έλληνας και η χώρα μας έχει δικαιοδοσία, με το κατηγορητήριο, ωστόσο, να είναι αμφιλεγόμενο.

Το εν λόγω κατηγορητήριο έφτασε, τον Μάρτιο του 2016, έφθασε στην ελληνική Δικαιοσύνη και ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Αντώνη Βαθιώτη.

Το ένταλμα αυτό κοινοποιήθηκε στην Ιντερπόλ, που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας και τελικά ο 43χρονος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στην Κολομβία, όπου είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Συμπερασματικά:

Χάριν της συνεργασία των ελληνικών Αρχών υπό την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το καθεστώς του Νικολά Μαδούρο κατάφερε να οδηγήσει τον Βαθιώτη στην φυλακή και τώρα επιχειρεί, μέσω αυτής της διαδικασίας, να εκδοθεί από την Κολομβία στην Βενεζουέλα.

Όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι συγγενείς του Βαθιώτη είναι εξοργισμένοι για τον ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα και κατηγορούν ευθέως την ελληνική κυβέρνηση ότι συνεργάστηκε με το καθεστώς του Μαδούρο, χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη, προκειμένου άλλος ένας πολιτικός κρατούμενος, όπως λένε, να μπει στη φυλακή.

«Ζητήσαμε πολιτικό άσυλο από την Κολομβία. Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο σύζυγος μου συλλαμβάνεται και η έκπληξη μας είναι όταν διαπιστώνουμε ότι την σύλληψη του έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση», υπογραμμίζουν.