Σκοπιανό: Η βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκαν οι διαπραγματεύσεις!!!!!

Όπως έγινε γνωστό, ο Κοτζιάς κατάφερε να «περάσει» την συμφωνία που έφτιαξε μαζί με το επιτελείο του Ελληνικού αλλά και του Σκοπιανού ΥΠΕΞ. Σήμερα στην συζήτηση πριν από την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξήγησε στην Βουλή για ποιο λόγο θεωρεί πατριωτική την συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του κ.Κοτζιά.

Είναι αυτό το οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι η ονομασία Βορείου Μακεδονίας θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα που αναζητούμε.

Είναι αυτό που ο κ. Νίμιτς όταν βολιδοσκόπησε την κυβέρνηση της ΝΔ αν δέχεται το «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία» η ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι το Βόρεια είναι πιο σωστό γιατί δεν δημιουργεί σύγχυση με παλαιότερα ιστορικά δεδομένα» τόνισε παραθέτοντας τηλεγράφημα από το Παρίσι, με ημερομηνία 8.7.2009, με τη σχετική απάντηση της τότε υπουργού Εξωτερικών- ερωτηθείσα από τον κ. Νίμιτς αν αξίζει να συνεχίσει τις προσπάθειές του για το όνομα «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονία»- ότι «ασφαλώς και αξίζε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε:

Τετελεσμένα δεν θα έχουν από αυτή τη συμφωνία οι γείτονες μας; Δηλαδή είναι μικρό πράγμα να αλλάζει αυτή η χώρα το όνομά της; Είναι μικρό πράγμα να αλλάζει το Σύνταγμα της;

Η μόνη σοβαρή διαπραγμάτευση που μπορείς να κάνεις είναι η διαπραγμάτευση πακέτο: Θα δώσεις αυτό για το οποίο καίγεται ο άλλος περισσότερο από σένα και θα σου δώσει αυτό για το οποίο καίγεσαι περισσότερο εσύ. Σχόλιο: Σε αυτές τις γραμμές βρίσκεται όλη η εξωτερική μας πολιτική (επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). 

Βλέπουμε ότι ο κ.Κοτζιάς, παραδέχτηκε ότι δώσαμε στους Σκοπιανούς ώστε να πάρουμε.

Πως είναι δυνατόν να χρειαζόμαστε εμείς κάτι από τα Σκόπια;

Κινδυνεύει η Ελλάδα από τα Σκόπια;

Τα Σκόπια δεν είναι αυτά που έχουν ανάγκη από την Ελλάδα;

Πως κάναμε το μεγάλο σφάλμα, να βγούμε αδύναμοι από αυτή την Ιστορία;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu