• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πότε θα τελειώσει ο κατήφορος; Τα Εθνικά Θέματα στο επίκεντρο. Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια περιμένουν!!! (Βίντεο)

Πότε θα τελειώσει ο κατήφορος; Τα Εθνικά Θέματα στο επίκεντρο. Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια περιμένουν!!! (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Βαδίζουμε σε ένα δρόμο γεμάτο κακοτοπιές. Ζούμε τον εφιάλτη που δεν θέλαμε, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ποιος θα το έλεγε 4 και 5 χρόνια πριν, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να δώσουμε το όνομά μας στα Σκόπια, ότι θα γίνουμε η χώρα υποδοχής μεταναστών πραγματικών αλλά και δήθεν μεταναστών, ότι θα μας σκοτώσουν ακόμα ένα Έλληνα επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία (Εκτέλεση Κατσίφα) και ότι θα δώσουμε χώρο στους μουφτήδες της Τουρκίας.

Όλα αυτά μας δημιουργούν πολλά προβλήματα, τα οποία δεν μπορούμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό θα μας φαίνεται αστεία η οικονομική κρίση, αφού τα υπόλοιπα προβλήματα που θα έχουμε ή μάλλον που έχουμε ήδη, είναι σαφώς πιο σημαντικά.

Βέβαια η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η Πατρίδα μας να δεχθεί πλήγματα σε όλα τα μέτωπα, ταυτόχρονα.  Είναι αλήθεια όμως, ότι η ηγεσία δεν πολέμησε. Αντιθέτως αφέθηκε στο άγνωστο, ίσως επειδή και οι ίδιοι οι πολίτες άφησαν τις τύχες τους στο πουθενά.

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ότι θα καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος, ενώ υπάρχουν σκέψεις να προωθηθεί η θρησκευτική ουδετερότητα και ποιος ξέρει τι ακόμα (αφαίρεση του Σταυρού από την Σημαία κ.α).

Παράλληλα, βλέπουμε μια Εκκλησία αδύναμη. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και αυτό πλέον είναι φανερό.

Πρέπει να δούμε τα πράγματα ως έχουν. Βαδίζουμε σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει, αλλά δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ αν πρώτα, δεν αλλάξουμε μέσα μας!