Τα δεινά της συμφωνίας των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών, έφερε πολλές αντιδράσεις αλλά και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κάποιοι πολίτες έδειξαν με έντονο τρόπο, την αντίθεσή τους για την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Σημείωση

Η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, το οποίο είχε κάνει γνωστό πολύ πριν βρεθεί σε θέση εξουσίας.

Συνεχίζουμε: Πολλοί πολίτες λοιπόν, δεν συμφωνούν με τις κινήσεις της κυβέρνησης στο Σκοπιανό. Εκτός από τους πολίτες όμως υπάρχουν και αρκετές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θεωρούν πολύ κακή την συμφωνία των Πρεσπών (την συμφωνία για το Σκοπιανό δηλαδή).

Τι αναφέρει σε συνέντευξη του στο MyPortal.gr, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας παράγει τετελεσμένα για όλους, παράγει αξιώσεις από πλευράς της ΠΓΔΜ.

Από την ώρα που έπεσαν οι υπογραφές ξέρουμε ότι παράγει αξιώσεις από τη γείτονα και τετελεσμένα για όλους. Εμείς επιδιώξαμε να μην υπογραφεί αυτή η συμφωνία. Αξιοποιήσαμε την πρόταση μομφής, ένα εργαλείο που μας παρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, για αποτρέψουμε αυτή την υπογραφή, αλλά και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να συζητήσει για 3 ημέρες το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Παράλληλα Οκ.Αυγενάκης σημειώνει πως «είναι έγκλημα απέναντι στους πολίτες να ταυτίζεται όποιος έχει πατριωτικά αισθήματα με χιτλερικούς και φασίστες» και προσθέτει:

Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής βία βέβαια, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ενθάρρυνε τη βία που στόχο είχε το πολιτικό προσωπικό.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστή, σύγχρονο, αποφασισμένο πρωθυπουργό. Εμείς δε λέμε στους πολίτες αυτά που θέλουν να ακούσουν. Λέμε αυτά που πραγματικά μπορούν να γίνουν. Ο κ. Τσίπρας εάν ήταν στην αντιπολίτευση θα έλεγε «θα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο», όπως το έλεγε και μάλιστα έφερε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο.

Εμείς είμαστε και υπεύθυνοι και γνωρίζουμε ότι οι όποιες δυνατότητες μας παρέχει το διεθνές δίκαιο, είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες και θα τις αξιοποιήσουμε. Η πρόταση μομφής ανέδειξε τις ασυμφωνίες μεταξύ των εύκολων λόγων του πατριωτισμού, της κορόνας και του λαϊκισμού του Πάνου Καμμένου που τελικά προτίμησε την καρέκλα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κρύβονται και κατηγορούν οποιονδήποτε κάνει κριτική ως ακροδεξιό και φασίστα. Θα δούμε αλλοπρόσαλλα πράγματα από αυτή την κυβέρνηση όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές. Αποτυχία πλήρης μπορεί να χαρακτηριστεί η εξωτερική πολιτική.

Δείτε πως διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση το προσφυγικό, τις σχέσεις με την Τουρκία, τα Ίμια, τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς, το Σκοπιανό και πολλά άλλα. Σήμερα, λένε ότι θέλουν να διαχειριστούν τα θέματα με την Αλβανία. Τρέμουμε στην ιδέα αυτή.

Βλέπουμε ότι αρκετοί πολίτες αλλά και το κόμμα της ΝΔ, φοβούνται την συμφωνία των Πρεσπών την οποία θεωρούν κακή και επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι καλή και πατριωτική, καθώς έλυσε ένα πρόβλημα, το οποίο υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...