Ποια Μακεδονία; Καρναβάλι για πάντα…ενώ τα Εθνικά θέματα τρέχουν (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Είναι σημείο των καιρών και αυτό. Σε μια περίοδο που τα Εθνικά θέματα «τρέχουν», αρκετοί Έλληνες αισθάνονται κουρασμένοι και δεν ασχολούνται ούτε με την Μακεδονία, ούτε με τις επιθέσεις κατά των Χριστιανικών συμβόλων (βλέπε την κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο).

Αρκετοί αλλά ευτυχώς όχι όλοι, «τρέχουν» με άγχος να προλάβουν να γιορτάσουν τα καρναβάλια. Δεν είναι κακό, που οι άνθρωποι θέλουν να…ξεσκάσουν. Το κακό είναι ότι αυτή την περίοδο, η Πατρίδα κινδυνεύει.

Παραχωρήσαμε όνομα-Γλώσσα-Εθνότητα σε ξένο Κράτος, σε μια εποχή που δεν υπάρχει πόλεμος. Ανοίξαμε πολλές κερκόπορτες με αυτή την Συμφωνία. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε…πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Η πλειοψηφία θεωρεί, ότι όλα είναι πολιτικές αποφάσεις και ότι δεν έχει νόημα ίσως, να διαφωνούμε με τους πολιτικούς, αφού ότι είναι να γίνει θα γίνει. Αυτή η λογική όμως, έχει ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Αφήνουμε την μοίρα μας στα χέρια τρίτων και δεν προγραμματίζουμε την ζωή μας. Το γεγονός αυτό, θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

Δεν είναι δηλαδή κακό το ότι «κρατάμε» τα Ήθη και τα Έθιμα ΑΛΛΑ:

Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν από τα Μουσουλμανικά.

Οπότε: Για να τα διατηρήσουμε, θα πρέπει να ασχολούμαστε και με άλλα θέματα, τα οποία χαρακτηρίζουμε Εθνικά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, το μόνο που θα μας μείνει θα είναι το «πέταμα του αετού». Το πρόβλημα είναι, ότι δεν ξέρουμε τι όνομα θα έχει η χώρα στην οποία θα μένουμε, τότε βέβαια.

Διευκρίνιση: Είναι προφανές, ότι δεν υπάρχει προσπάθεια κατασυκοφάντησης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία προσπαθεί να βρει την «ανεμελιά» που έχασε στα χρόνια της κρίσης. Σκοπός του άρθρου, είναι να προβληματίσει. Είναι σίγουρο ότι δεν είναι και πολύ καλό, να παραμερίζουμε τα προβλήματα χωρίς να τα λύνουμε.

Ας δούμε δύο βίντεο που μας προκάλεσαν πολύ μεγάλη εντύπωση.

Κάποιοι φώναξαν για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Κάποιοι γλέντησαν στα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι καιροί είναι πονηροί. Δεν υπάρχει προσπάθεια διαίρεσης της ελληνικής κοινωνίας. Απλά δείχνουμε τις δύο κυρίαρχες τάσεις της κοινωνίας. Εμείς ευχόμαστε, ότι και οι μεν και οι δε, συμφωνούν ότι τα Εθνικά θέματα μας ΕΝΩΝΟΥΝ και πράγματι έτσι είναι, αφού οι περισσότεροι πολίτες (ότι και αν κάνουν στην προσωπική τους ζωή) διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τροφή για σκέψη!

Photo:pexels

  • 91
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...