• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποια εξάλειψη του αλυτρωτισμού και διαφύλαξη της Ελληνικής ιστορίας; Έσκασε «βόμβα»: Έτσι θα «κλέψουν» την ιστορία μας οι Σκοπιανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια εξάλειψη του αλυτρωτισμού και διαφύλαξη της Ελληνικής ιστορίας; Έσκασε «βόμβα»: Έτσι θα «κλέψουν» την ιστορία μας οι Σκοπιανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξέραμε από την πρώτη στιγμή πως η Συμφωνία των Πρεσπών, παρά την «διαφήμισή» της ως μάνα εξ ουρανού από την αριστερή κυβέρνηση, μόνο ζημιά θα προκαλούσε.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Δυστυχώς η ζημιά ή καλύτερα οι ζημιές, είναι ανεπανόρθωτες υπό την έννοια του ότι η Συμφωνία από τη στιγμή που έγινε διεθνής συνθήκη δεν μπορεί να καταργηθεί, ούτε από μελλοντική κυβέρνηση, παρά την υπέρμετρη παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί και υποστηρίζει το αντίθετο.

Πριν μερικές ώρες, σας γράψαμε σε σχετικό μας άρθρο αναφορικά με την πικρή δικαίωση του El.gr για όσα σας είχαμε ενημερώσει πριν καν υπερψηφιστεί από την Ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και αφορούσαν τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων. Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έλθει από τα χείλη του Σκοπιανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εθνικού τους ύμνου.

Την ίδια ώρα, αγωνιούν οι επιχειρηματίες για το τι θα συμβεί με τα προϊόντα τους, καθώς οι Σκοπιανοί δεν κάνουν βήμα πίσω όσον αφορά τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες «Μακεδονίκος-η-ο-». Το πρόβλημα είναι πως οι γείτονες διεκδικούν επιθετικά τα όσα η αριστερή κυβέρνηση τους έδωσε την δυνατότητα να διεκδικούν, ελπίζοντας να εκτοπίσουν τα πραγματικά Μακεδονικά προϊόντα της Βορείου Ελλάδος, ενώ οι Έλληνες κινούνται σε πιο ήπιους ρυθμούς (ευτυχώς όχι όλοι).

Ας περάσουμε όμως στη νεότερη είδηση, που δείχνει το πως οι Σκοπιανοί εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εθνική αναισθησία της αριστερής κυβέρνησης για να παρακάμψουν ΚΑΙ τη Συμφωνία των Πρεσπών και να υφαρπάξουν την ένδοξη ιστορία μας!

Ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέρα από την αναφορά που έκανε για τον εθνικό ύμνο, σήμερα το πρωί δήλωσε και κάτι ακόμη.

Αναφέρθηκε στα προβλεπόμενα βήματα της Συμφωνίας και συγκεκριμένα στη μετονομασία των μνημείων των Σκοπίων, με την προσθήκη επεξηγηματικού πίνακα ο οποίος θα αναφέρει πως τα εν λόγω μνημεία ανήκουν στην ελληνική ιστορία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα:

«Η επιτροπή πρόκειται να προβεί σε έλεγχο μνημείων εντός έξι μηνών (για να τα εγκρίνει), ενώ μερικά από αυτά που βρίσκονται για παράδειγμα στο κέντρο των Σκοπίων θα μετονομαστούν, όπως «ο στρατιώτης στο άλογο», όπου θα αλλάξει σε «Αλέξανδρος της Μακεδονίας», διότι ανήκει στην ελληνιστική περίοδο».

portalb.mk

Αυτό, αν θυμάστε παρουσιάστηκε από την αριστερή κυβέρνηση ως μεγάλη νίκη κατά τη «διαφήμιση» της περιβόητης Συμφωνίας.

Είναι όμως όλα όπως μας τα παρουσιάζουν;

Το πρόβλημα είναι αυτό που πολλές φορές έχουμε αναφέρει σε σχετικά μας άρθρα στο El.gr.

To ότι δηλαδή, όταν ένας Σκοπιανός λέει «Μακεδονία» δεν εννοεί αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και φυσικά επ’ουδενί λόγω αυτό που πράγματι ισχύει.

Λένε μεν πως η ιστορία τους δεν έχει σχέση με την ελληνική Μακεδονία ΟΜΩΣ δεν λένε πως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, η Ολυμπιάδα κτλ, ΑΝΗΚΟΥΝ στην ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας και όχι της…Σκοπιανής.

Έτσι, στα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα προσθέσουν επιγραφή που θα αναγράφει «Αλέξανδρος της Μακεδονίας». Πουθενά το Έλληνας, ή κάτι σχετικό, που θα δείχνει πως ο Αλέξανδρος ανήκει στους Έλληνες
και όχι σε εκείνους. Το ότι ανήκει στην Ελληνική ιστορία λέγεται μόνο προφορικά ή αναγράφεται με μικρά γράμματα ώστε να μην το βλέπει σχεδόν κανείς.

Επομένως επίσημα λένε πως διαχωρίζουν την ιστορία τους με την ιστορία μας ΑΛΛΑ, δεν αποδέχονται όσα εμείς οι Έλληνες ξέρουμε πως είναι δικά μας. Αφήνουν τον όρο «Μακεδονία» στον αέρα, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν ο,τι θέλουν χωρίς να φαίνεται πως το…κλέβουν.

Να θυμίσουμε πως οι γείτονες έχουν ήδη θέσει ζήτημα διαχωρισμού της Αρχαίας Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ιστορία της με σκοπό να υφαρπάξουν ό,τι μπορούν ανενόχλητοι. Αυτός ο διαχωρισμός, είναι εγκληματικός, αφού έτσι θεωρούν πως και εμείς και εκείνοι έχουν μερίδιο στην ιστορία και την κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας..αλλά «ψάξε βρες που ανήκει τι» που λέει η και η γνωστή φράση.

Μπορούν επομένως να υποστηρίζουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός και δεν ανήκει στην Ελληνική Μακεδονία και την ιστορία της αλλά στη δική τους!

Αυτό ΠΟΥΘΕΝΑ δεν το κατοχυρώνει η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, που ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Ν.Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο δέχτηκαν, παραχωρώντας εθνότητα, γλώσσα και όνομα με όσα αυτό συνεπάγεται.

Mην ξεχνάμε πως έπεται να δούμε τις ..αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δυο χωρών. Φοβόμαστε πως θα επιβεβαιωθούν όλες οι ανησυχίες μας για νέες εθνικές υποχωρήσεις της αριστερής κυβέρνησης που θα δώσουν όσα «εποφθαλμιούν» οι γείτονες «στο πιάτο» τους.

Κατά τα άλλα, όσοι αντιδρούσαν, ήταν άμυαλοι ακροδεξιοί λαϊκιστές κ. πρωθυπουργέ.

Ακούστε και την παρακάτω αντιπαράθεση:

(φώτο: Eurokinissi)