• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Πληθαίνουν οι φωνές για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα – Τι ζήτησαν ενώπιον του Ν.Κοτζιά; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πληθαίνουν οι φωνές για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα – Τι ζήτησαν ενώπιον του Ν.Κοτζιά; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για ένα άκρως σοβαρό ζήτημα που γιγαντώθηκε με την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες.

Σε συνέχεια του άρθρου μας από τις 23 Οκτωβρίου που προειδοποιούσε για τα αιτήματα περί «μακεδονικής μειονότητας» στην χώρα μας, το ουσιαστικά ανύπαρκτο αυτό ζήτημα έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά με έναν πιο…απρόσμενο τρόπο, ενώπιον μάλιστα του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ως εκ τούτου λίγο μετά τα περίεργα ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ για τους ολοένα και αυξανόμενους Σκοπιανούς που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» της Β.Ελλάδας, μία γυναίκα από την Δυτική Μακεδονία έθιξε το -ανύπαρκτο- ζήτημα της «μακεδονικής μειονότητας» σε ομιλία του Νίκου Κοτζιά στην Κομοτηνή.

Η άγνωστη γυναίκα πήρε ξαφνικά τον λόγο, ρωτώντας τον πρώην ΥΠΕΞ αν το ελληνικό κράτος πρόκειται να αναγνωρίσει «τους χιλιάδες ‘Μακεδόνες’ που ζουν στην Δυτ.Μακεδονία»!

Χαρακτηριστικά άγνωστη γυναίκα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο είπε:

«Αναφερθήκατε προηγουμένως στις μειονότητες και στα δικαιώματα τους. Θέλω να αναφερθώ στη ‘’μακεδονική’’ μειονότητα που υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία. Θεωρείτε ότι έχει κάποιο νόημα να ελπίζουμε για κάποια αναγνώριση της ‘’μακεδονικής’’ μειονότητας; 

Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους και νομίζω ότι είστε γνώστης»

Μάλιστα η ίδια , διακόπτοντας τον πρώην ΥΠΕΞ, παραπονέθηκε πως η δήθεν «μακεδονική μειονότητα» είναι και καταπιεσμένη! (προφανώς από την ελληνική πολιτεία)

Απαντώντας, φανερά σε κλίμα αμηχανίας, ο Ν.Κοτζιάς σημείωσε:

«Στο νέο Σύνταγμα τους οι φίλοι μας οι Βορειομακεδόνες θα δείξουν τι εννοούν αλλά το μακεδονικό ζήτημα είναι πολύ σύνθετο.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα θρησκευτική. Η Τουρκία όταν έγινε η συμφωνία με τον Κεμάλ Ατατούρκ δεν ήθελε να αναγνωρίσει τους Κούρδους ως εθνότητα ξεχωριστή. Προκειμένου να στηρίξει τη θέση της ζήτησε τότε να αναγνωριστεί και η μειονότητα εδώ ως μουσουλμανική για λόγους δικούς της εσωτερικούς.

Η Ελλάδα αναγνώρισε λοιπόν μία μειονότητα θρησκευτικού χαρακτήρα που αποτελείται από τρεις διαφορετικές ομάδες, τις οποίες πρέπει να τις σέβεται και να μην επιτρέπει σε μία από αυτές να καταπιέζει τις άλλες δύο (σ.σ. Ρομά και Πομάκους).

Όσον αφορά εσάς, θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα του δικού του αυτοπροσδιορισμού. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα από το αν αναγνωρίζεται ότι υπάρχει επάρκεια ανθρώπων ώστε να χαρακτηριστεί ως εθνική μειονότητα»

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που μας κάνει πραγματικά να ανησυχούμε για την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα στο Σκοπιανό εάν πράγματι περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών:

 

  • 51
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...