• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Πικρή επιβεβαίωση: Παρουσιάστηκε το «κοινό γλωσσάρι» για την Κύπρο – Θέλουν να ξεχαστούν οι θηριωδίες κατά των Ελλήνων

Πικρή επιβεβαίωση: Παρουσιάστηκε το «κοινό γλωσσάρι» για την Κύπρο – Θέλουν να ξεχαστούν οι θηριωδίες κατά των Ελλήνων

Το νέο αυτό «κοινό γλωσσάρι» είναι η επιτομή της πολιτικής ορθότητας που πλήττει κάθε τι ελληνικό.
Του Άρη Δημόπουλου

Ήδη με άρθρο μας από τις 21 Ιουνίου (Δείτε ΕΔΩ) σας είχαμε ενημερώσει για αυτό που φέρνουν στην Κύπρο, σε μία γενναία προσπάθεια για να ξεχαστούν οι τουρκικές θηριωδίες το 1974.

Ο λόγος φυσικά για το «κοινό γλωσσάρι» των δημοσιογράφων, υπογεγραμμένο από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), με οδηγίες για την…πιο πολιτικά ορθή χρήση «ευαίσθητων λέξεων ή φράσεων» που έρχονται σε άμεση συνάρτηση με την τουρκική εισβολή του 1974. 

Το γλωσσάρι λοιπόν αυτό σήμερα παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους της Μεγαλονήσου, περιέχοντας συνολικά 56 λέξεις και φράσεις διορθωμένες και επεξηγημένες για την σωστότερη χρησιμοποίησή τους. 

Με απλά λόγια είναι ένας νέος καταστατικός οδηγός προς τους δημοσιογράφους, που πλέον δεν είναι…πολιτικά ορθό να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις όπως «Τούρκοι εισβολείς»!

Με σκοπό πλέον να γίνει αποδεκτή από τους περισσότερους η μελλοντική ομοσπονδιοποίηση της Μεγαλονήσου, όπου Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι θα συνυπάρχουν, προτείνονται τα παρακάτω:

-Η λέξη «Αττίλας»….μετατρέπεται σε «τουρκικός στρατός» και «τουρκικά στρατεύματα»,

-Η λέξη «μπουντρούμι» σε «φυλακή»

-Η φράση «μητέρα πατρίδα»  «Ελλάδα» και «Τουρκία»

-Η φράση «Τούρκος εισβολέας» σε «Τουρκία/τουρκικός στρατός/τουρκική κυβέρνηση»

-Η λέξη«εγκλωβισμένοι» σε Ελληνοκύπριοι ή και Μαρωνίτες που ζουν στο βόρειο μέρος της Κύπρου 

-Και η φράση «ελεύθερες περιοχές» ,«νότιο μέρος της Κύπρου».

 

Παρά το ότι -για τους τύπους και μόνο- ο εκπρόσωπος του Γραφείου για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ, Αρλέμ Ντεζίρ, τόνισε πως έτσι δεν επηρεάζεται η ελευθεροτυπία, εντούτοις το «κοινό γλωσσάρι» ήδη δημιουργεί επικίνδυνα «τετελεσμένα».

Άραγε μήπως πάνω σε αυτό στηριχθούν οι μελλοντικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες για το «κοινό μέλλον της Κύπρου» οι Ελληνοκύπριοι αναγκαστούν να ξεχάσουν την ιστορία τους;

Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τις διάφορες…ωραιοποιήσεις ιστορικών γεγονότων που αποδεδειγμένα έγιναν εις βάρος του ελληνισμού. 

Μένει να δούμε τι άλλο ετοιμάζουν εν ευθέτω χρόνω για την Κύπρο…

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu