Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, αδειάζοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικαλούμενη απόφαση της κυβέρνησης και έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, να ανακοινώνει ότι στην Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, παραπέμπουν στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.
Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.
Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
ΩΣΤΟΣΟ, νωρίτερα, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, φέρεται να ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πως στην επερχόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα συμμετέχουν μόνο στρατιωτικοί.
Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και να περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα παρελάσουν εκπρόσωποι τοπικών σωματείων, έφεδροι, μαθητές και απόγονοι μακεδονομάχων, όπως συνέβαινε παραδοσιακά στη Θεσσαλονίκη ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.
Οι θεατές θα παρακολουθήσουν κανονικά την στρατιωτική παρέλαση, ωστόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας».
Έπεσε κατακραυγή και άλλαξαν γνώμη;;;
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίμονος Πολωνός πέρασε θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης μετά από 9 χρόνια και 139 προσπάθειες – Τώρα περιμένει με αγωνία την πρακτική εξέταση
- Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ: Πώς αντέδρασε κοπάδι ζώων μόλις το χτύπησε ανεμοστρόβιλος
- Ο Μακρόν απηύθυνε έκκληση στον Πεζεσκιάν για τερματισμό των ιρανικών επιθέσεων εναντίον κρατών του Περσικού Κόλπου
- Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη “Fuel Pass” υποκλέπτει προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα
- Φρίκη στην Κένυα: 32 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο
- Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μαμντάνι
- Ο ΔΟΕ “έτοιμος” για νέα αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου “εάν χρειαστεί”
- Πετρέλαιο: Οι τιμές μειώνονται κατά σχεδόν 6%
- Ιταλία: Παραιτήθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και η υπεύθυνη του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού
- Δανία-εκλογές: Ποια παράταξη δείχνει να επικρατεί χωρίς όμως απόλυτη πλειοψηφία (σχεδόν τελικά αποτελέσματα)









