• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργή σε γονείς και μαθητές: Γυμνασιάρχης έσπασε τζαμαρία του σχολείου για να σταματήσει την «υπέρ πατρίδος κατάληψη» – Στις Σέρρες έκαψαν πανό για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργή σε γονείς και μαθητές: Γυμνασιάρχης έσπασε τζαμαρία του σχολείου για να σταματήσει την «υπέρ πατρίδος κατάληψη» – Στις Σέρρες έκαψαν πανό για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλέον, όσοι δεν συμφωνούν με τις «καταλήψεις υπέρ πατρίδος»,

δεν αρκούνται στο να χαρακτηρίζουν τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτές, αντιδρώντας στην «Συμφωνία των Πρεσπών»,  και υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας, «φασίστες», αλλά επιτίθενται.

Ξεσηκωμό και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση Γυμνασιάρχη στην Πρώτη Σερρών να σπάσει τζαμαρία του σχολείου με γλάστρα, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR Βόρειας Ελλάδας, και με όσα καταγγέλλονται από μαθητές.

«Δεν θέλουμε να μπλέξουμε πολιτικά, μοναδικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την πατρίδα μας. Η κινητοποίηση, από όσο γνωρίζω, έγινε για τις άδικες αποβολές που δόθηκαν σε μαθητές, επειδή τραγούδησαν το ”Μακεδονία ξακουστή” στην παρέλαση. Στηρίζουμε αυτούς τους μαθητές», λέει on camera ένας μαθητής.  Οι μαθητές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πράξη του Γυμνασιάρχη του σχολείου, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει τραυματισμός από το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν ακόμη, για να τους τιμωρήσει τους στέρησε το δικαίωμα να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορεία για την επιστροφή τους στο σπίτι, αναγκάζοντάς τους να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

«Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας για τις καταλήψεις για τη Μακεδονία», σχολιάζουν γονείς καταληψιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Λάζαρος Ανδρεάδης, επιβεβαίωσε την πράξη του Γυμνασιάρχη. Ο Γυμνασιάρχης δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι και αυτή την ώρα.

Την ίδια ώρα, μαθητές του 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Σερρών προχώρησαν σε κατάληψη των σχολικών τους μονάδων αντιδρώντας όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην επίθεση που δέχτηκε την προηγουμενη μέρα το σχολείο τους, καθώς οι γνωστοί-άγνωστοι τους έκαψαν πανό που έγραφε πάνω Μακεδονία!