Όλη η αλήθεια για τα «τετελεσμένα» που δημιούργησαν, οι υπογραφές που «έπεσαν» στις Πρέσπες

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η συμφωνία των Πρεσπών τέθηκε σε ισχύ την ημέρα που «έπεσαν» οι υπογραφές. Πολλοί είπαν ότι η συμφωνία αυτή δεν θα εφαρμοστεί, αν δεν «περάσει» από την Βουλή των Ελλήνων. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν ισχύει και μας το είπε το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να απευθύνουμε πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ώστε να γίνει μέλος της Συμμαχίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας είναι όρος η πλήρης υλοποίηση όλων των προβλεπόμενων εσωτερικών διαδικασιών σε σχέση με την συμφωνία για το όνομα.

Πουθενά στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ δεν είδαμε έστω και μια λέξη που να υπονοεί ότι προϋπόθεση (για) να εφαρμοστεί η συμφωνία, είναι η κύρωσή της από την Ελληνική Βουλή. Αντιθέτως είδαμε (στην ανακοίνωση) ότι ο μόνος όρος που υπάρχει για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ο εξής:

Οι Σκοπιανοί θα πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ στην συμφωνία και με αυτό τον τρόπο, προφανώς να την στηρίξουν.

Οι Σκοπιανοί έχουν το πάνω χέρι και εμείς απλά δεν έχουμε τίποτα. Μπορεί λοιπόν ο Πάνος Καμμένος να έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει καμία ισχύ αν πρώτα δεν κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, αλλά αυτό δεν ισχύει φυσικά.

Εκτός απροόπτου, οι Σκοπιανοί (πλέον Μακεδόνες ή Βορειομακεδόνες) θα μπούνε στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έδωσε το πλεονέκτημα που είχε, στα Σκόπια και ο λαός δεν κατάλαβε τον λόγο.

Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς!

  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...