• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Οι Σκοπιανοί τα ήθελαν πριν 10 χρόνια και τους τα έδωσαν ΟΛΑ – Έτοιμο το επόμενο βήμα για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Σκοπιανοί τα ήθελαν πριν 10 χρόνια και τους τα έδωσαν ΟΛΑ – Έτοιμο το επόμενο βήμα για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυβέρνηση Τσίπρα παραχώρησε στη FYROM όλα όσα ήθελαν οι Σκοπιανοί!

Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, όπως αναμεταδίδουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Το ντοκουμέντο δημοσιεύεται σήμερα από το Protothema.gr!

Συγκεκριμένα, σε τηλεγράφημα με τίτλο «Τι θέλουν οι Μακεδόνες για να λύσουν τη διαφορά της ονομασίας» και ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, η τότε πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, περιγράφει κωδικοποιημένες τις επιδιώξεις των Σκοπιανών.

Διαβάζουμε πάντα από το Protothema.gr:

«Η πρεσβεία στα Σκόπια εκτιμά ότι σχετικά με το περιεχόμενο μιας συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. η μακεδονική κυβέρνηση θα δεχόταν τελικά τους ακόλουθους όρους:

-Ονομα: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (σ.σ.: το αγγλικό κείμενο αναφέρει τη γειτονική χώρα ως «Northern» ή εναλλακτικά «North Macedonia»).

-Πεδίο εφαρμογής: Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και διμερώς από οποιαδήποτε χώρα δεν θέλει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία. Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα όταν αναφέρεται στον εαυτό της, σε διαβατήρια, ετικέτες προϊόντων, μέσα ενημέρωσης κ.λπ.

-Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα μπορούσαν να ονομάζονται “μακεδονική”, κάτι που θα έπρεπε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς, ίσως ως ένα συμπληρωματικό παράρτημα στο UNSCR, ή σε κάποιο εσωτερικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που δεν θα χρειάζεται ελληνική έγκριση. Εν κατακλείδι, η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

Αυτά δηλαδή που έδωσε η κυβέρνηση της Αριστεράς!

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Σχετικά με την χρήση των όρων «Μακεδόνες» και «Μακεδονικός-ή-ό», ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Νικολά Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι δύο χώρες της Ευρώπης το 2018 μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό, διότι στην Ελλάδα, όταν κάποιος λέει ότι είναι Μακεδόνας παραπέμπει στον ελληνικό πολιτισμό και στην τοπική (βόρεια Ελλάδα) περιοχή της Μακεδονίας, και όταν ένας «Μακεδόνας» (σ.σ. Σκοπιανός) λέει ότι είναι η χώρα τους, σκέφτεται κάτι άλλο.

Ως εκ τούτου, γιατί να μην μας πουν η αποκαλούμενη πλέον «Βόρεια Μακεδονία» να ενωθεί με την ελεύθερη Μακεδονία σε ένα κρατίδιο όπου όλοι θα λέγονται «εθνικά Μακεδόνες», κάτι που φυσικά θα σημάνει απόσχιση εδαφών από την Ελλάδα.

Αυτά επέφερε η πολιτική «επίλυσης» του Σκοπιανού από την παρούσα κυβέρνηση, μια επίλυση που βάσει του άνωθεν δημοσιεύματος έγινε, ικανοποιώντας με βάση τις σκοπιανές επιδιώξεις.

Δείτε από το Protothema.gr  το εμπιστευτικό έγγραφο της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, στις 29 Ιουλίου 2008:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu