• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Έλληνες ΟΦΕΙΛΑΝ να ξέρουν: Αυτή ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό – Πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες ΟΦΕΙΛΑΝ να ξέρουν: Αυτή ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό – Πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ήταν λίγα τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και χρόνια είχαν κάνει γνωστή την θέση του κόμματος για το Μακεδονικό ζήτημα.
του Άρη Δημόπουλου

Έχουμε φτάσει πλέον μερικές ώρες πριν από την κύρωση της ανθελληνικής Συμφωνίας των Πρεσπών, μία συμφωνία για το Σκοπιανό που υπεγράφη από τους πρώην ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σήμερα κατακρίνει την εν λόγω Συμφωνία, η οποία όχι μόνο παραχωρεί το όνομα «Μακεδονία» στη Νέα Τάξη αλλά δίνει και «Μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Μπορεί όλα να τελείωσαν το περασμένο καλοκαίρι με την ανοχή που έδειξε το κόμμα του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση, ωστόσο όλα άρχισαν το 2015, όταν σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο «σοφός» ελληνικός λαός έβγαλε κυβέρνηση την «πρώτη φορά αριστερά».

Μοναδικό (ή κυρίαρχο) κριτήριο; Η οικονομία.

Ήταν οι παχυλές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που «φούσκωσαν» τα μυαλά των Ελλήνων , η πλειοψηφία των οποίων βοήθησε άμεσα ή έμμεσα να έρθει στην εξουσία ένα αμιγώς αντιεθνικό αριστερό κόμμα.

Λίγο πολύ οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ (και της αριστεράς γενικότερα) στα εθνικά θέματα ήταν γνωστές, ωστόσο ΚΑΝΕΙΣ από τους ψηφοφόρους του δεν πήγε στην κάλπη με κριτήριο αυτά τα ζητήματα.

Η περιβόητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 2008 για την… «Μακεδονία»

Ήταν η περίοδος που η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή θα πήγαινε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου και εν τέλει είπε το μεγάλο «όχι» μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία με το όνομα «Μακεδονία».

Τότε λοιπόν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν με περισσό θράσος από την τότε ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

«Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», είχε ως τίτλο το σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Αυγής», υπογραφόμενο από τουλάχιστον 200 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας θυμηθούμε σύμφωνα με απόσπασμα που αποκάλυψε το 2016 το Protothema τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές του βέτο Καραμανλή:

«Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία».

Ακόμη και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (τότε ΣΥΝ) είχε κάνει ολόκληρες καμπάνιες και ενημερώσεις προκειμένου η Αθήνα να μην αρνηθεί στους Σκοπιανούς το….δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδονία»!!

Πόσοι όμως από τους Έλληνες ψηφοφόρους τα θυμούνται αυτά σήμερα; Πόσοι τα θυμούνταν στις διπλές κάλπες του 2015;

Μπορούμε επίσης πολύ εύκολα, με μερικά μόνο βίντεο, να σας….ξαναθυμίσουμε τις θέσεις του τότε αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος για το Σκοπιανό:

(φωτο:eurokinissi)