• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ο πόλεμος ξεκίνησε»: Αναρχικοί επιτέθηκαν στο γραφείο της Έλενας Ράπτης – Ποιες δηλώσεις της είχαν «ενοχλήσει» την αριστερά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο πόλεμος ξεκίνησε»: Αναρχικοί επιτέθηκαν στο γραφείο της Έλενας Ράπτης – Ποιες δηλώσεις της είχαν «ενοχλήσει» την αριστερά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλές φορές κατά το παρελθόν μιλήσει υπέρ των παραδόσεων και της Ορθόδοξης πίστης.

Τις αρχές απασχολεί πλέον η επίθεση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στο γραφείο της Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες πέταξαν μπογιές και έγραψαν τα παρακάτω συνθήματα στην είσοδο του γραφείου της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης:

«Ο πόλεμος ξεκίνησε»:

(parapolitika)
(parapolitika)

Κατά καιρούς βλέπουμε την ίδια , όπως και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να έχουν στοχοποιηθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι τελευταίες της τοποθετήσεις για «τα νέα ήθη» που φέρνει η αριστερά στη χώρα μας, φαίνεται να ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Θυμηθείτε τι είχε γράψει η Έλενα Ράπτη περίπου δύο μήνες πριν:

«O ΣΥΡΙΖΑ έκανε ξανά την εμφάνισή του στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την αψυχολόγητη δημόσια δήλωση ενός στελέχους του, η οποία δημιούργησε σε όλους την απορία, αν πρόκειται για άποψη που οδηγείται από την αμάθεια ή για τα ρεφλέξ ενός κόμματος που κοιμάται και όταν ξαφνικά ξυπνά, σχολιάζει το πρώτο θέμα που βρίσκει μπροστά του, για να δείξει πως ποτέ δεν έλλειψε.

Συμμετέχοντας λοιπόν στην επιτροπή αναθεώρησης του Ποινικού κώδικα, που ξεχείλωσε υπέρ της ανομίας η κυβέρνησή του, αναρωτήθηκε σε ποιο σημείο του προβλέπει την τιμωρία του επαίσχυντου και ποινικά κολάσιμου σαδισμού να κάνουν οι Έλληνες πολίτες μπάρμπεκιου (και μάλιστα χοιρινού!) πίνοντας μπύρες, σε περιοχή που υπάρχει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, εφόσον το χοιρινό και το αλκοόλ απαγορεύονται στη μουσουλμανική θρησκεία.

Πραγματικά δεν ξέρει κάποιος από πού να πιάσει το θέμα. Είναι μια περίεργη άποψη περί δημοκρατίας που μόνο ένα αριστερό κόμμα θα μπορούσε να φιλοξενήσει.

Και είναι προφανώς ασορτί με την ιδεολογία που το εκκόλαψε, όπου θα μπορούσες να τιμωρηθείς αν γενικά έτρωγες κρέας σε μέρα που δεν έπρεπε.

Αντί να ασχοληθεί με το νομοθετικό έκτρωμα που αποφυλάκισε τους πολυισοβίτες και άνοιξε τις φυλακές, έψαχνε άρθρο που να τιμωρεί την κατανάλωση χοιρινού μάλλον μπερδεύοντας τον ποινικό κώδικα με κατάλογο ταβέρνας!

Δεν ξέρω ποια έμπνευση είχε όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Η μουσουλμανική θρησκεία επιβάλλει την μπούρκα και τα τσαντόρ.

Να υποθέσουμε πως είναι εξίσου ποινικά κολάσιμος σαδισμός να κυκλοφορούν οι Ελληνίδες με τα αμάνικα δίπλα στα κέντρα φιλοξενίας, πόσο μάλλον μέσα σε αυτά;
Μήπως είναι επίσης σαδισμός να κάνει κάποιος τον σταυρό του επειδή τυχαίνει να ζει δίπλα σε μια κοινότητα προσφύγων μουσουλμάνων;

Μήπως ενοχλούν αισθητικά και οι εκκλησίες, η σημαία, οι παραδόσεις; Μήπως να δημιουργήσουμε ζώνες απαγόρευσης κατανάλωσης χοιρινού σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τα κέντρα φιλοξενίας;

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το χοιρινό και το αλκοόλ. Ούτε η ψευτοευαισθησία για τη δήθεν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων.
Ευαισθησία και Μόρια δεν πάνε μαζί. Το πρόβλημά του είναι η εκφυλλισμένη αίσθηση περί πατρίδας (η θάλασσα δεν έχει σύνορα είπε ο κος Τσίπρας), περί θρησκείας (αποκαθήλωση εικόνων), περί ιστορίας (συμφωνία Πρεσπών).

Βάζουμε μέσα σε ένα μύλο όλους τους λαούς και τους αλέθουμε. Και βγάζουμε καινούργιους λαούς χωρίς δεσμούς, γη, παραδόσεις και πίστη.

Επιβάλλουμε στην πλειοψηφία την άποψη των λίγων για να δείξουμε πως είμαστε δημοκράτες. Και, που και που, λέμε και καμιά αστοχία για να ενισχύσουμε το αριστερό μας προφίλ.

Οι λαοί πρέπει να έχουν ταυτότητα, στίγμα δικό τους στον χρόνο. Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι άνθρωποι βασανισμένοι, πονεμένοι, διωγμένοι» .

(Με πληροφορίες από το romfea – φωτο:eurokinissi)