• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΝΤΡΟΠΗ και ΟΡΓΗ: Βεβήλωσαν ιστορικό άγαλμα με μοναδική σημασία για τον Ελληνισμό- Κατέβασαν και την Ελληνική Σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΤΡΟΠΗ και ΟΡΓΗ: Βεβήλωσαν ιστορικό άγαλμα με μοναδική σημασία για τον Ελληνισμό- Κατέβασαν και την Ελληνική Σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γνωστοί-άγνωστοι ξαναχτύπησαν στη Λέσβο.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Τα νέα που μας έρχονται από τη Μυτιλήνη δεν είναι καθόλου καλά όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του νησιού.

Σε προηγούμενο άρθρο, σας γράψαμε τον προβληματισμό μας για την ολοένα και αυξανόμενη κατάσταση που θυμίζει αρχές «εμφυλίου πολέμου» στη Λέσβο.

Από τη μία πλευρά είναι οι Έλληνες πατριώτες και από την άλλη οι «προοδευτικοί», που στηρίζουν τις ΜΚΟ και τους «πρόσφυγες».

Λίγες μέρες αφότου υψώθηκε ο μεγάλος σταυρός στο Απελλή, άγνωστοι βεβήλωσαν την Ελληνική σημαία στη βάση του, σχηματίζοντας με σπρέι το σήμα-σύμβολο της Νέας Τάξης, το σύμβολο των αναρχικών.

Θυμηθείτε:

Μερικές ώρες μετά από την τέλεση του αγιασμού στο μεγάλο σταυρό στο Απελλή την Κυριακή, που συνοδεύτηκε από πλήθος κόσμου που έψαλλαν δυνατά το «Τη υπερμάχω Στρατηγώ» και φώναξαν για τη Μακεδονία, οι αναρχοαριστεροί βεβήλωσαν ένα ακόμη ιστορικό μνημείο για τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Ερντογάν έλεγε πως «Η Σμύρνη έριξε στη θάλασσα τους Γκιαούρηδες», άγνωστοι «χτύπησαν» στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας μάνας στην Eπάνω Σκάλα Λέσβου.

Σε μια ενέργεια-μήνυμα στους ντόπιους πατριώτες, «έντυσαν» το άγαλμα με τα σωσίβια των «προσφύγων» που καταφθάνουν στη Λέσβο, ενώ σε μήνυμά τους αλλοιώνουν την σημασία του αγάλματος για τον Ελληνισμό και τις θυσίες του.

Θέλουν όπως λένε, το άγαλμα αυτό να εκπροσωπεί τα παιδιά των προσφύγων, τις γυναίκες, τους άνδρες και τις οικογένειες,  που τώρα όπως και στο παρελθόν,   πρέπει ακόμα να ρισκάρουν τη ζωή τους για να φτάσουν σε ασφαλή γη.

Το Μνημείο βρίσκεται στη συνοικία Επάνω Σκάλα της Λέσβου, η οποία αποτέλεσε, μαζί με τον Συνοικισμό Σαβαρλή και τη Λαγκάδα, τις τρεις βασικές τοποθεσίες όπου ανεγέρθηκαν οι Προσφυγικές Κατοικίες του νησιού.

Το γλυπτό αυτό έχει φιλοτεχνηθεί ως φόρος τιμής στις χιλιάδες μητέρες πρόσφυγες που έφτασαν στη Λέσβο κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή με τα παιδιά τους και αντιμετώπισαν την απόλυτη απόγνωση μη έχοντας σπίτι, ρούχα, νερό, χρήματα, φαγητό, ακόμα και λίγο γάλα για να τα θρέψουν. Αναπαριστά μια τέτοια μητέρα που, συντετριμμένη, κοιτά ευθέως απέναντι, τα μικρασιατικά παράλια από τα οποία ήρθε.

Να θυμίσουμε και τι ποινή προβλέπεται για τέτοιο έγκλημα;

Το ισχύον άρθρο προβλέπει πως: 

1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη.

Φυσικά αυτό ισχύει τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το αλλάζει και αυτό και φέρνει όπως διαβάσατε στο El σε σχετικό μας άρθρο έναν ποινικό κώδικα, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των αναρχοαριστερών μπαχαλάκιδων.

Δείτε τη βεβήλωση στο άγαλμα, με τα σωσίβια και τα συρματοπλέγματα. Μάλιστα όπως θα ακούσετε παρακάτω στο Ρεπορτάζ, οι..αγνωστοι κατέβασαν και την Ελληνική σημαία.


Δείτε και το ρεπορτάζ:  • 89
  •  
  •  
  •  
  •  
  •