• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Ντρέπομαι ως Ελληνίδα»: Ανταποκρίτρια εφημερίδας εκθειάζει την Τουρκία σε όλη την Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

«Ντρέπομαι ως Ελληνίδα»: Ανταποκρίτρια εφημερίδας εκθειάζει την Τουρκία σε όλη την Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Το άρθρο μπορεί να γίνει «εργαλείο» στα χέρια της Άγκυρας...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Σε πρώτο ενικό ανταποκρίτρια της εφημερίδας Bild από την Ελλάδα χαρακτηρίζει με τα χειρότερα λόγια την ίδια της την χώρα, εκθειάζοντας την Τουρκία.

«Στην Τουρκία κατάλαβα τι απάνρθωπο παιχνίδι παίζει η κυβέρνησή μου, η Ελλάδα μου, με τους πρόσφυγες. Πως η πολιτική ασκείται στις πλάτες των φτωχότερων και των απροστάτευτων», γράφει χαρακτηριστικά σε πρώτο ενικό πρόσωπο.

Όπως συμπληρώνει η Deutsche Welle, η Ελληνίδα ανταποκρίτρια επισκέφθηκε πρόσφατα δύο καταλύματα για Σύρους «πρόσφυγες και μετανάστες», όπως τους ονομάζουν, στην Τουρκία, τα οποία περιγράφει, σε σύγκριση με αυτά στα ελληνικά νησιά, ως «ξενοδοχεία πέντε αστέρων».

«Επισκέφθηκα δύο προσφυγικά καταλύματα στα σύνορα με τη Συρία και βεβαιώθηκα ότι οι ελληνικές αρχές είναι υπεύθυνες για την αθλιότητα (σ.σ. στα ελληνικά). Είναι δύσκολο να το παραδεχθεί κανείς, αλλά η Τουρκία έχει οργανώσει τα καταλύματα χιλιάδες φορές καλύτερα και φυσικά πιο ανθρώπινα από ότι η Ελλάδα. Εμείς (σ.σ. στην Ελλάδα) αφήνουμε τους πρόσφυγες να κοιμούνται μέσα στις λάσπες, κοντά στα σκουπίδια, ενώ την ίδια ώρα στην Τουρκία, όπου ζουν εκατομμύρια πρόσφυγες, διαθέτουν αξιοπρεπή καταλύματα. Γιατί δεν ζητάμε από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες  να μας βοηθήσουν σε υποδομές και υλικό;  … Ισχύει η κατηγορία ότι η χώρα μου συμπεριφέρεται σε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο, για να στείλουν η ΕΕ κι άλλες χώρες περισσότερα χρήματα;», γράφει, σύμφωνα με την ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle.

Το εν λόγω άρθρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χέρια της Τουρκίας ως «αποδεικτικό στοιχείο», προκειμένου να σπηλωθεί η «φήμη» της χώρας μας και να ενισχυθούν τα τουρκικά… «επιχειρήματα» για «ανάρμοστη συμπεριφορά της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, με την Άγκυρα να έχει το βλέμμα στην «αρπαγή» του μισού Αιγαίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τις σημαντικές λεπτομέρειες για να αντιληφθείτε το «παιχνίδι» που παίζεται.

Η αρθρογράφος δίνει βάρος στις συγκρίσεις ανάμεσα στην Μόρια και σε προσφυγικά καταλύματα στην Τουρκία.

Επισημαίνει για παράδειγμα ότι σε τουρκικά καταλύματα σκανάρονται τα δαχτυλικά αποτυπώματα των «μεταναστών» για να μπουν μέσα, ενώ στη Μόρια δεν υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας και ο καθένας μπορεί να μπει και να βγει ανεξέλεγκτα. Και καταλήγει: «Η Ελλάδα απέτυχε με 60.000 πρόσφυγες, στην Τουρκία ζουν σχεδόν 3 εκ. και το ότι οι πρόσφυγες ζουν στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλύτερα από ότι στη χώρα ΜΟΥ, είναι ντροπή. Κυρίως για την Ελλάδα ΜΟΥ. Ντρέπομαι ως Ελληνίδα».

ΒILD

Με πληροφορίες από BIL.DE και Deutsche Welle, ΦΩΤΟ PEXELS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...