Μεταναστευτικό: Δύσκολη η κατάσταση στην Σάμο – Έχουν ξεχάσει τους Έλληνες!

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Σάμο, αφού υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών νόμιμων αλλά και παράνομων.

Οι κάτοικοι έκαναν απεργιακές κινητοποιήσεις για το μεταναστατευτικό. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, Μ.Βαρβιτσίωτης, έκανε κάποιες δηλώσεις.

Είπε μεταξύ άλλων:

Η Σάμος σήμερα βουλιάζει. Βουλιάζει, επειδή περισσότεροι από 4.200 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να διαμένουν σε υποδομές χωρητικότητας 700 περίπου θέσεων! Βουλιάζει επειδή άλλοι περίπου 1.000 συνεχίζουν να στοιβάζονται άναρχα σε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, πέριξ του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Για μια ακόμη φορά, οι επίσημες δεσμεύσεις που έδινε τον Δεκέμβριο ο κ. Βίτσας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού τους, πέφτουν στο κενό. Για πολλοστή φορά, η ανικανότητα τόσο του ιδίου, όσο και της κυβέρνησής του συνολικά, να διαχειριστούν το Προσφυγικό, αποτυπώνονται με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού από την μια οι Έλληνες αισθάνονται παραγκωνισμένοι από το Κράτος και από την άλλη, ακόμα και οι δομές φιλοξενίας μεταναστών, είναι άναρχες.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά των προσφύγων από τα Κέντρα Υποδοχής Κω και Σάμου, ξεκίνησαν το σχολείο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενσωματώσει τα παιδιά, στην ελληνική κοινωνία.

Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν Έλληνες που διαμαρτύρονται, όχι για την φοίτηση των παιδιών αλλά για την χαλαρή μεταναστευτική πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση. κάποιος πρέπει να κοιτάξει και τους Έλληνες. Άλλωστε μένουμε στην Ελλάδα.

Τα σχόλια δικά σας !!!

Photo:pexels

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...