Μετά την παράδοση του ονόματος, αγωγός φυσικού αερίου με τα Σκόπια – Πετούν «εκτός» την Ρωσία

Πέντε ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στα Σκόπια για την αλλαγή του συντάγματος,

που θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, στο γειτονικό κρατίδιο  αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών ελληνικών ενεργειακών εταιρειών.

Τι θα κάνουν εκεί;

Ο υπουργός θα συνοδεύεται από στελέχη του ΔΕΣΦΑ (διαχειριστής συστήματος αερίου), ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής συστήματος ηλεκτρισμού) και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν κοινά ενεργειακά έργα στους τομείς του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και του πετρελαίου, τα οποία με την οριστικοποίηση της συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων για το ονοματολογικό εισέρχονται σε τροχιά υλοποίησης.

Μάλιστα θα υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, σύμφωνο κατανόησης μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της ενεργειακής εταιρείας των Σκοπίων MER για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτεί τηn γειτονική χώρα!!!

Αφού πρώτα παραδόθηκε το όνομα, ξεκίνησαν οι συμφωνίες για αγωγούς.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 50  χιλιόμετρα στο ελληνικό τμήμα και 110 χιλιόμετρα στα Σκόπια φτάνοντας έως την πόλη Stip , χωρητικότητα 3 δισ. κυβικά μέτρα και θα ξεκινά από τη Νέα Μεσημβρία, με εκτιμώμενο κόστος τα 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης σημαντικό είναι πως την κατασκευή ανεξάρτητου αγωγού Ελλάδας Σκοπίων έχει αιτηθεί επίσης και η ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Windows του επιχειρηματία Λ. Λεμπέντεφ, ωστόσο στη γειτονική χώρα οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές έχουν απορρίψει την σχετική αίτηση.

Οι Ρώσοι λοιπόν εξοβελίζονται!

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και για την αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης  μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τα στελέχη των ΕΛΠΕ θα συζητήσουν το θέμα της επαναλειτουργίας του πετρελαιαγωγού ΟΚΤΑ που συνδέει την Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το capital.gr, ο αγωγός ο οποίος μέχρι το 2013 μετέφερε πετρέλαιο που διυλιζόταν στις εγκαταστάσεις της ΟΚΤΑ στα Σκόπια που επίσης ανήκουν στα ΕΛΠΕ, εξετάζεται να επαναλειτουργήσει μεταφέροντας ωστόσο διυλισμένα προϊόντα για τις ανάγκες σε καύσιμα της γειτονικής χώρας. Το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ αγοράστηκε από τα ΕΛΠΕ το 1998, ενώ ο αγωγός δημιουργήθηκε το 2002 και σταμάτησε να λειτουργεί το 2013.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της συμφωνίας των Πρεσπών…

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu