• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Με τα «ελληνικά» καραβάνια μεταναστών ποιος θα ασχοληθεί; «Πνίγεται» η Β.Ελλάδα όσο οι «ελληνοποιήσεις» αυξάνονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τα «ελληνικά» καραβάνια μεταναστών ποιος θα ασχοληθεί; «Πνίγεται» η Β.Ελλάδα όσο οι «ελληνοποιήσεις» αυξάνονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες βδομάδες την επικαιρότητα μονοπωλούν τα καραβάνια με χιλιάδες μετανάστες που οδεύουν στον νότο των ΗΠΑ. Σιγή ιχθύος όμως επικρατεί για μιας άλλης μορφής καραβανιών στην «πόρτα» μας.
Του Άρη Δημόπουλου

Ο λόγος για τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών κάθε λογής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σε αριθμούς μάλιστα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ολόκληρη την χώρα.

Πολλές χιλιάδες μετανάστες περνούν , με τη βοήθεια πολυεθνικών κυκλωμάτων διακίνησης, στην ελληνική πλευρά, χρησιμοποιώντας ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Εγνατία προκειμένου να καταλήξουν σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη.

Πιστεύεται πως λόγω της τεράστιας επιχείρησης διακινητών που έχει στηθεί στη Θράκη, οι αφίξεις παράνομων μεταναστών αυξήθηκαν κατά περίπου 80% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.

Τα ποσοστά αυτά αγγίζουν το 100% όταν μιλάμε για περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η οποία ήδη έχει δεχθεί δύο πολύ μεγάλα κύματα μεταναστών τους τελευταίους μήνες.

Ως εκ τούτου εικόνες όπως αυτές που βλέπαμε μέχρι πριν μερικές μέρες, με τα τσαντίρια γεμάτα μετανάστες σε πλατείες της πόλης, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν καθημερινότητα για την συμπρωτεύουσα.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο τον φετινό Οκτώβριο οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν 76 διακινητές και σχεδόν 2.000 παράτυπους μετανάστες.

Η δε συχνότητα διακίνησης από τα σύνορα με την Τουρκία αποδεικνύεται και από τον αυξημένο αριθμό τροχαίων στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, όπου πρωταγωνιστές είναι μετανάστες αλλά και οι διακινητές τους.

Το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης είναι πως ουδείς ξέρει τον πραγματικό αριθμό από τα καραβάνια που καθημερινά περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση το εγχώριο σύστημα αιτήσεων ασύλου στα πλαίσια του προσφυγικού «καταδικάζει» τις ελληνικές αρχές να δεχθούν και να φιλοξενήσουν (για άγνωστο χρονικό διάστημα) οποιονδήποτε δηλώσει «πρόσφυγας» έχοντας περάσει στα ελληνικά εδάφη.

Είτε λοιπόν η «δουλειά» των διακινητών κριθεί επιτυχημένη είτε όχι, ο μεγάλος χαμένος είναι το ελληνικό κράτος.

Εκείνο που έρχεται να συμπληρώσει το «παζλ» στο μεταναστευτικό είναι οι μαζικές ελληνοποιήσεις, ένα ζήτημα που αποτελεί κοινό μυστικό για όλους, αλλά είναι εξίσου κρίσιμο με την αύξηση των ροών.

Το θέμα των ελληνοποιήσεων-express έφερε στο φως ξανά με ερώτησή του στη Βουλή ο τομεάρχης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ,  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας λόγο για ραγδαία αύξηση των ελληνοποιήσεων αλλοδαπών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και μάλιστα με διαδικασίες…express:

«Ενώ το έτος 2015 έλαβαν χώρα 14.178 εγκρίσεις αιτήσεων για απόκτηση ιθαγένειας, το 2016 καταγράφηκαν 33.487, ενώ, οι αποδόσεις ιθαγένειας για το 2017 ανήλθαν σε 33.718.

Πόσες αποδόσεις ιθαγένειας έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια ; Πόσες αιτήσεις ιθαγένειας εκκρεμούν σήμερα; Ποια είναι τα στοιχεία κατανομής τους ανά Περιφέρεια;»

Από τη στιγμή λοιπόν που το μεταναστευτικό συνδέεται άρρηκτα (ακόμη και από Έλληνες πολιτικούς) με το δημογραφικό πρόβλημα, οι μαζικές ελληνοποιήσεις που κατήγγειλε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ από το βήμα της Βουλής μόνο τυχαίες δεν μπορεί να είναι, σε μία περίοδο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ.

Και ο νοών νοείτω:

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...