• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ! Τσίπρας και Αναστασιάδης ΔΗΛΩΝΟΥΝ πως θα «λύσουν» το Κυπριακό με πρότυπο την Συμφωνία των Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κύπρος ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ! Τσίπρας και Αναστασιάδης ΔΗΛΩΝΟΥΝ πως θα «λύσουν» το Κυπριακό με πρότυπο την Συμφωνία των Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «Σταύρωση» του Ελληνισμού θα κορυφωθεί…

«Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει πόρτες για συνεργασία, ανοίγοντας τον δρόμο για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Από την ώρα που διαγράφονται τα περί αλυτρωτισμού, από την ώρα που έχει κατά τον καλύτερο τρόπο ρυθμιστεί το θέμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις κατά πόσον αποτελούν τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή όχι, έχω την εντύπωση ότι αυτό που αποτυπώνει η συμφωνία είναι όχι μόνο την αποφασιστικότητα, αλλά διασφαλίζει και τη μελλοντική προοπτική άριστων σχέσεων, άριστης συνεργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την… «επιτυχία».

Πως απαλείφθηκαν άραγε τα περί αλυτρωτισμού, όταν η Συμφωνία κάνει λόγοα για «μακεδονική γλώσσα, εθνότητα» και για «μακεδονικό λαό»;

Έχει πει ποτέ ο Ζάεφ ΔΗΜΟΣΙΑ πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας;

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για ιστορικό βήμα, και αναφέρθηκε στην Κύπρο:

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που πιστεύω ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό», σημείωσε.

Τα λόγια περισσεύουν:

ΦΩΤΟ: eurokinissi