• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ για τον Ελληνισμό – Το μήνυμα σε όλα τα παιδιά των Ελλήνων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ για τον Ελληνισμό – Το μήνυμα σε όλα τα παιδιά των Ελλήνων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο Ελληνισμός ταπεινώνεται.

Τα «φτερά» ενός νεαρού Έλληνα πατριώτη «κόβονται».

Η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που πήρε 16χρονος Ελληνοκύπριος από το δημοτικό σχολείο «Φαζίλ Κιουτσούκ» στην κατεχόμενη Λύση (θυμηθείτε ΕΔΩ), παραδόθηκαν στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μαζί με την επιστολή απολογίας του πατέρα του νεαρού, έπειτα από πιέσεις που άσκησε στην οικογένεια το κυπριακό Κράτος.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του 16χρονου μετέβησαν στο «προεδρικό» συνοδευόμενοι από τον Μουφτή Talip Atalay και την επικεφαλής του Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο (Πανθρησκεία) στο πλαίσιο της… ειρηνευτικής διαδικασίας των παγκοσμιοποιητών για το Κυπριακό, Salpy Eskidjian, λόγω του ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια ενός θρησκευτικού γεγονότος.

Την πανηγυρική παράδοση της σημαίας που κατέβασε ο Ελληνοκύπριος μαθητής, έκανε ο ίδιος ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, το πρωί της Τρίτης με πρωτοφανή παρουσία στα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να μειώσει το ηθικό των Ελλήνων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την παραλαβή της σημαίας και της φωτογραφίας του Ντενκτάς, ο κ. Ακιντζί είπε ότι έγινε ένα «μεγάλο λάθος» και πως αυτό θα πρέπει να «αποτελέσει ένα μάθημα». «Γεμίζοντας τα μυαλά νέων ανθρώπων με εχθρότητα και μίσος είναι ένα βαρύ φορτίο τόσο για τους νέους όσο και για το νησί μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι μετατρέπουν εκκλησίες σε τζαμιά στα Κατεχόμενα, ενώ δεν έχουν ακόμα παραδώσει τον φονιά του Σολωμού Σολωμού.

«Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνουν οι έρευνες. Αυτό και παρόμοια περιστατικά δείχνουν ότι είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες των άλλων», υποστήριξε ο κ. Ακιντζί.

Τι γίνεται με τους Τούρκους; Πως μεγαλώνουν αυτοί;

Ακόμα μια ημέρα ντροπής για τον Ελληνισμό, μετά από αυτή την ταπεινωτική κατάληξη που είχε η κίνηση του νεαρού να κατεβάσει την τουρκική σημαία, η οποία παράνομα ανεμίζει σε κατεχόμενο έδαφος.

Ο πατέρας του έφηβου στην επιστολή του χαρακτηρίζει απερίσκεπτη την πράξη του γιου του και «εφηβική επιπολαιότητα που έγινε κάτω από συναισθηματική φόρτιση», καταδικάζοντας την, κόβοντας, κατά αυτόν τον τρόπο, τα «φτερά» του Έλληνα μαθητή.

Παράλληλα, εκφράζει την εύχεται και ελπίζει πως δεν διαταραχθεί το θετικό κλίμα συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ποιο θετικό κλίμα άραγε; Τι μας λένε;

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΦΕΣ: ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΗΡΩΪΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ.

ΦΩΤΟ Pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •