Η τροπολογία για τους μουφτήδες και η Θράκη – Οι Τούρκοι παραμονεύουν

Όπως διαβάσατε εχθές στο el, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία,

που ρυθμίζει θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μουφτείες. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ.

Παρών» δήλωσε η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. «Όχι» δήλωσε η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Σημείωση

Τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα βαρύνουν οι δαπάνες λειτουργίας των Μουφτειών.

Σχόλιο: Με λίγα λόγια, το ελληνικό κράτος θα πληρώνει τα έξοδα για την λειτουργία των Μουφτειών. Δηλαδή θα πληρώνουμε την κρατική προπαγάνδα των τούρκων. Αν αυτό δεν αποτελεί ήττα, τότε τι σημαίνει ήττα;

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να μην ξέρει, ότι οι Μουφτήδες στις περισσότερες περιπτώσεις, τάσσονται υπέρ της τουρκίας. Δεν λειτουργούν απλά….Μουσουλμανικά δηλαδή αλλά…τουρκικά, αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Διευκρίνιση

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε όποιο θεό ή θεότητα θέλει ΑΛΛΑ:

Το θέμα στην Θράκη δεν είναι θρησκευτικό αλλά Εθνικό. Οι τούρκοι θεωρούν δικό τους «τσιφλίκι» το ελληνικό έδαφος και μέσω της θρησκευτικής πλατφόρμας προσπαθούν να πετύχουν καλά αποτελέσματα (για την τουρκία).

Η Θράκη κινδυνεύει από τους τούρκους οι οποίοι προσπαθούν να δείξουν ότι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι, κάτι το οποίοι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι δεν δέχονται.

Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι δηλώνουν Έλληνες αλλά οι Τούρκοι τους θεωρούν Τούρκους. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, η γειτονική μας χώρα υποστηρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Θράκη.

Πέρασε λοιπόν η τροπολογία για τους Μουφτήδες και οι Τούρκοι νιώθουν ότι έχουν το πάνω χέρι, άσχετα αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτή η τροπολογία δρα υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας.

Ο μεγάλος κίνδυνος

Ο μουφτής παράλληλα με τα θρησκευτικά του καθήκοντα είναι και δημόσιος λειτουργός ασκώντας και δικαιοδοτικά καθήκοντα επί ορισμένων υποθέσεων ιδιωτικού δικαίου που αφορούν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της περιφέρειάς του, εφόσον αυτά έχουν υπαχθεί στη δικαιοδοσία του, αποχωρεί υποχρεωτικά από τη θέση του μόλις συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου η Πολιτεία να μπορεί να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία.

Σχόλιο: Ο μουφτής που εκτός από δημόσιος λειτουργός θα ασκεί και δικαιοδοτικά καθήκοντα επί ορισμένων υποθέσεων ιδιωτικού δικαίου που αφορούν μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, θα δρα με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας ή με γνώμονα το συμφέρον της Τουρκίας;

Το ελληνικό Κράτος δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτονται οι μουφτήδες μέσα τους. Δεν μπορεί να ξέρει αν οι μουφτήδες νιώθουν Έλληνες.

Παρένθεση: Όπως διαβάσατε παραπάνω οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι και νιώθουν Έλληνες αλλά οι μουφτήδες είναι μια άλλη υπόθεση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...