Η σημερινή φράση Κοτζιά για την Μακεδονία που θα μείνει στην ιστορία

«Εμείς το πρόβλημα το Σκοπιανό το λύσαμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι εθνικά ωφέλιμο να λύνουμε προβλήματα που μας κρατούν φυλακισμένους στην ιστορία».

Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ στο τέλος χρησιμοποίηση μια φράση που θα μείνει στην ιστορία.

«Η συμφωνία με τη FYROM δεν έγινε για να μπει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η χώρα αυτή ήθελε την συμφωνία για να μην μπλοκάρουμε τη διαδικασία» συμπλήρωσε μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό Κόκκινο 105,5.

«Θέλουμε φίλους ή εχθρούς στα βόρεια σύνορά μας; Τα θεωρούμε σημαντικότερα τα προβλήματ αυτά από αυτά με την Τουρκία; Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία και να επικεντρωθούμε στα Σκόπια;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι «μας συμφέρει οι χώρες όπως η πΓΔΜ να έχουν ευρωπαικό προσανατολισμό παρά προσανατολισμό παράδοσης στην Τουρκία».

Τόνισε δε πως «υπήρξε μια προσπάθεια να σχηματιστεί εικόνα ότι τα δώσαμε όλα. Σιγα σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος ότι η πολιτική μας οδήγησε στην μετονομασία του αεροδρομίου και της μεγάλης κεντρικής λεωφόρου και στο ότι έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν τα αγάλματα. Σιγουρεύονται τα σύνορά μας και ανοίγει προοπτική μιας μακρόχρονης συνεργασίας».

Μάλιστα θεωρεί πως μέχρι να έρθει η συμφωνία στο Κοινοβούλιο, θα έχει την συντριπτική στήριξη των πολιτών επικαλούμενος (ξανά) δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες «κάθε εβδομάδα υποχωρεί 10-12% η αντίδραση».

«Έκανα ένα βήμα για να φύγει η χώρα από ένα φυλακισμένο παρελθόν, έκανα το καθήκον μου για την πατρίδα» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς, σε μία δήλωσε που θα μείνει στην ιστορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu