• Αρχική
  • Άρθρα
  • MIND CONTROL
  • Η φωτογραφία για την Ελλάδα που με χαρά δημοσίευσαν Τούρκοι – «Τρίβει» τα χέρια της όλη η Τουρκία

Η φωτογραφία για την Ελλάδα που με χαρά δημοσίευσαν Τούρκοι – «Τρίβει» τα χέρια της όλη η Τουρκία

Οι Τούρκοι ενοχλούνται από τον χαρακτηρισμό «γενοκτονία», αναφορικά με εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εις βάρος των Ελλήνων σε Μικρά Ασία και Πόντο. Ωστόσο υπάρχει κάτι που τους χαροποίησε,

 

Η τουρκόφωνη εφημερίδα της ελεύθερης Θράκης «Birlik» ασχολήθηκε με το θέμα με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που τιμάται κάθε 14 Σεπτεμβρίου.

«Στην Ελλάδα ο χαρακτηρισμός ¨Γενοκτονία¨  είναι πολύ εύκολα χρησιμοποιήσιμος και ιδιαίτερα όταν αφορά την Τουρκία γίνεται ακόμη πιο εύκολος και παραφουσκωμένος», αναφέρουν σύμφωνα με τα «Τουρκικά Νέα».

Στην συνέχεια αυτό που αναφέρουν οι τουρκόφρονες όμως πρέπει να μας βάλει σε βαθιές σκέψεις:

«Στην τελετή που έγινε στην Κομοτηνή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον, ενώ από τους επίσημους μετείχαν 14 άτομα, ένας μητροπολίτης και ένας ακόμη ιερέας. 

(…)

Η λέξη ¨Γενοκτονία¨δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο εύκολα. Η Ελλάδα με βάση τον νόμο 2645/1998 ανακήρυξε ¨ ¨Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας¨

Χτες για μια ακόμη φορά φάνηκε πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται, μάλιστα εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης, ο λαός σκέφτεται το πώς θα τα φέρει βόλτα σήμερα και αύριο».

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο δεν είναι οι τουρκικές απόψεις περί «μη γενοκτονία» -ειρήσθω εν παρόδω, τις συμμερίζονται πολλοί κυβερνώντες και «διανοούμενοι» σήμερα-, οι οποίες είναι πάνω κάτω γνωστές.

Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι η μειωμένη λαϊκή συμμετοχή σε ιστορικές εκδηλώσεις μνήμης σε κομβικά ακριτικά σημεία της χώρας αλλά και η αυξανόμενη αδιαφορία απέναντι στο ιστορικό παρελθόν και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Η άγνοια ανοίγει κερκόπορτες στον εχθρό, ο οποίος καιροφυλακτεί για να αρπάξει.

Να αρπάξει εδάφη, να αρπάξει ιστορία, να αρπάξει το μέλλον μας.

Δείτε την φωτογραφία που με χαρά δημοσιεύει η τουρκόφωνη εφημερίδα των εγκάθετων στην ελεύθερη Θράκη, από την εκδήλωση στην Κομοτηνή, την οποία ορέγεται η Άγκυρα, που τίμησε την μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu