Η άσχημη αντίθεση: Οι δύο «μεγάλες» αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα

Όπως διαβάσατε στο el, σήμερα συναντήθηκε ο Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ. Αυτή η συνάντηση έφερε μια Ιστορική συμφωνία ειρήνης. Κιμ και Τραμπ, συμφώνησαν να μην υπάρχουν «πολεμικά παιχνίδια» από εδώ και πέρα.

Αμερικάνοι και Κορεάτες πλέον μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Βέβαια η Β.Κορέα ποτέ δεν υπήρξε πραγματική απειλή για τον πλανήτη. Όπως και να έχει η συμφωνία μεταξύ Τραμπ-ΚΙμ είναι καλή.

Παράλληλα, σήμερα είχαμε και μια άλλη Ιστορική συμφωνία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδωσε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στους Σκοπιανούς. Μιλάμε δηλαδή για μια πολύ άσχημη και εφιαλτική εξέλιξη. Ο Τσίπρας έκανε πράξη τα λόγια του, αφού πριν καν γίνει Πρωθυπουργός, είχε πει ότι θα «λύσει» με τον δικό του τρόπο το Σκοπιανό.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αντίο

Η Ελλάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μόλις άλλαξε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα συμφώνησε με τον Τσίπρα για το Σκοπιανό. Ο ΠΤΔ που θα μπορούσε να μας «σώσει» δεν έκανε τίποτα.
Ο κύριος Καμμένος ο οποίος κατά καιρούς έχει βγάλει «πύρινους» πατριωτικούς λόγους, επίσης δεν έκανε κάτι για να σταματήσει αυτή την συμφωνία και μάλιστα δήλωσε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό……..για να μην «χαλάσει» η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια.

Διευκρίνιση

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ψηφίστηκαν από τους Έλληνες πολίτες, ΟΜΩΣ:
Κανένας δεν δέχεται την λύση του Σκοπιανού, κανένας δεν θέλει να δώσει την Ελληνική Ιστορία στους Σκοπιανούς ΑΛΛΑ:

Ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πράξη!!

Η χαρά του φιλοσκοπιανού Νίμιτς

Με γραπτή δήλωση, ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του για τη διαφορά Ελλάδας πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, χαιρετίζει θερμά την αναγγελία των πρωθυπουργών των δύο χωρών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος και συγχαίρει τα μέρη «για την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών και την επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει σε μια περίοδο ενισχυμένων σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και ιδιαίτερα μεταξύ των λαών τους. Στο πλαίσιο αυτό, με ενθαρρύνει η αφοσίωση και των δύο κυβερνήσεων για την επίτευξη αμοιβαίων οφελών για όλους τους πολίτες τους μέσω της δημιουργίας μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ως βάσης για εντατική συνεργασία σε όλους τους τομείς», αναφέρει στη δήλωσή του ο διεθνής μεσολαβητής.

Αναφερόμενος στον δικό του ρόλο για περισσότερα από 20 χρόνια, είπε πως ήταν τιμή του να είναι διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο μερών και απέτισε φόρο τιμής στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την ακλόνητη υποστήριξη και το βαθύ του ενδιαφέρον, καθώς σε άλλους συναδέλφους του στον ΟΗΕ για την πολύτιμη συμβολή τους στη διαδικασία. Αναφέρθηκε επίσης και στον αείμνηστο προκάτοχό του Σάιρους Βανς «του οποίου το σημαντικό έργο στα Βαλκάνια είχε διαρκή συμβολή στην ειρήνη στην περιοχή αυτή».

Καταλήγοντας, ο Μάθιου Νίμιτς συγχαίρει ιδιαίτερα τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Πάνω απ ‘όλα, θέλω να συγχαρώ και να επιδοκιμάσω τους δύο υπουργούς Εξωτερικών Ντιμιτρόφ και Κοτζιά, οι οποίοι έχουν επιδείξει ηγεσία, όραμα και αποφασιστικότητα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ποτέ δεν παραιτήθηκαν των προσπαθειών τους να επιτύχουν μια αμοιβαία επωφελή λύση για τις χώρες τους, αλλά επίσης και για την ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu