• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φέρνουν «έντιμο συμβιβασμό» με τους Τούρκους: Το Αιγαίο δεν μπορεί να είναι Ελληνικό, «ΣΕΙΣΜΟΣ» με το BINTEO

Φέρνουν «έντιμο συμβιβασμό» με τους Τούρκους: Το Αιγαίο δεν μπορεί να είναι Ελληνικό, «ΣΕΙΣΜΟΣ» με το BINTEO

Δεύτερη Τουρκία το ΕΛΙΑΜΕΠ – Συμφωνεί η κυβέρνηση;;;

Συνεχίζει το ΕΛΙΑΜΕΠ την «διαφήμιση» των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, προετοιμάζοντας ενδεχομένως την κοινή γνώμη για παραχωρήσεις που ίσως γίνουν ή επιδιώκεται να γίνουν.

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης, παρουσίασε προσφάτως, σε μία συνέντευξη που δεν έτυχε επαρκούς δημοσιότητας, τις… τουρκικές θέσεις του, για τα θέματα του Αιγαίου ως ιδανικές λύσεις για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες η Ελλάδα με την Τουρκία και να ζήσουμε οι δυο λαοί ειρηνικά.

Τα λόγια του έγιναν θέμα σε τηλεοπτικό σταθμό!

Έκανε αναφορά σε απεμπόληση των δικαιωμάτων μας, που προκύπτουν για τη χώρα μας από τους κανόνες για το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που θα ματετρέψει το Αιγαίο κατά 70% σε Ελληνική Θάλασσα. «Το Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει Ελληνική θάλασσα», ισχυρίστηκε, λέγοντας ατυχώς πως κατά αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει πρόβλημα με την διέλευση πλοίων άλλων χωρών (δεν αρκεί η αβλαβής διέλευση, διατείνεται), ενώ το πρόβλημα θα το έχει ουσιαστικά μόνο η Τουρκία, επειδή δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικεί, όλα όσα τώρα θέλει να «αρπάξει».

Για να πείσει μάλιστα τους Έλληνες να αποδεχτούν την μη επέκταση των χωρικών υδάτων, επικαλέστηκε το γνωστό ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με το οποίο προειδοποιεί την χώρα μας, πως μια τέτοια απόφαση της Ελλάδας θα ήταν casus belli (αιτία πολέμου) για την Τουρκία. Αυτό είναι το επιχείρημά του για να παραχωρήσουμε κάτι, όπως μας συμβουλεύει, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κατά τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.

«Δεν μπορούμε να οχυρωνόμαστε πίσω από το νομικό δικαίωμα των 12 μιλίων. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα Ελληνική. Η Τουρκία έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή», συμπλήρωσε, ενισχύοντας δημόσια -ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- την τουρκική ρητορική.

Τέλος, εντελώς εναρμονισμένος με την τουρκική προπαγάνδα, έκανε λόγο για «ελληνική πατέντα», καθώς η χώρα «έχει 6 ν.μ. στο νερό και 10 ν.μ. στον αέρα» και κατέληξε:

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς που θα μας επιτρέψουν να έχουμε μία ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες».

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.