• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Εξορίζουν» Αρχαία Ελλάδα και 1821 και εξαφανίζουν το πιο σημαντικό – Τι ζήτησε από τους Έλληνες ο Α.Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εξορίζουν» Αρχαία Ελλάδα και 1821 και εξαφανίζουν το πιο σημαντικό – Τι ζήτησε από τους Έλληνες ο Α.Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες λεπτομέρειες για τις σημαντικές αλλαγές στο μάθημα Ιστορίας από το Δημοτικό έως το Λύκειο είδαν το φως της δημοσιότητας,

με προφανή στόχο να εξαφανίσουν το πιο σημαντικό ιδανικό των Ελλήνων, κάτι που θα τους οδηγήσει στην λάθος πλευρά της ιστορίας.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το υπουργείο Παιδείας εισάγει την «οικογενειακή και τοπική ιστορία»  στη Δ’ Δημοτικού αντί για την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, προωθώντας γενικά μια  πιο πολυπολιτισμική ματιά.

Η αρχαία ελληνική μυθιστορία, η οποία «κρύβει» αλήθειες για την άγνωστη ιστορία των Ελλήνων αλλά και ολόκληρου του πλανήτη θα συνδιδάσκεται σε μορφή θρησκευτικών δυσαιδαιμονιών σε συνδυασμό με μύθους άλλων λαών.

Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα παρουσιάζεται εν τάζει όπως και αυτή των Βαλκανικών Πολέμων, καθώς η Μακεδονία δεν θα θεωρείται πλέον «μία και ελληνική», μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

Προτείνεται επίσης ο περιορισμός της αναλυτικής παρουσίασης της Επανάστασης του 1821, παρότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μερικά κεφάλαια, με αριστερές πινελιές, κυρίως για τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο εκσυγχρονισμός και η εκβιομηχάνιση.

Η ιστορία θα πάψει να εστιάζεται στους πρωταγωνιστές της Απελευθέρωσης. Τότε τους φυλάκισαν, σήμερα τους εξορίζουν από την ιστορία των Ελλήνων, όπως αυτή θα διδάσκεται πλέον στα σχολεία και δεν θα δίνεται έμφαση στον διαχρονικό ελληνικό αγώνα για την ελευθερία: ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Φιλοδοξία του υπουργείου είναι τα σχολικά βιβλία να φτάνουν ως τον 21ο αιώνα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο κεφάλαιο θα είναι η παγκοσμιοποίηση, καθαρά οικονομικό θέμα και κοινωνιολογικό και όχι ιστορικό, προφανώς, προκειμένου τα παιδιά να προετοιμαστούν για έναν καινούριο κόσμο χωρίς Ελληνικό Πνεύμα αλλά με μπόλικο διεθνισμό και παγκόσμια κυβέρνηση.

Τις αλλαγές προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας από τη Γ’ Δημοτικού έως και την Α’ Λυκείου.

Αλλάζουν την ιστορία για να αλλάξουν τους Έλληνες και εκείνοι να επιλέξουν την «σωστή πλευρά της ιστορίας» από την οπτική γωνία της όποιας παγκόσμιας εξουσίας.

«Ο ελληνικός λαός θα σταθεί για ακόμη μια φορά στην σωστή πλευρά της Ιστορίας», μας διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Ο.Η.Ε.

Μόνο που την Ιστορία θα την έχουν αλλάξει, και οι Έλληνες θα επιλέξουν ως «σωστή» την πλευρά που θα τους έχουν υποδείξει: Την λάθος.