• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Τι ειπώθηκε ΞΑΝΑ από την Θεσσαλονίκη για τον «Βορρά» και τον «Νότο» – Θυμηθείτε τις ακριβείς φράσεις του πρωθυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ειπώθηκε ΞΑΝΑ από την Θεσσαλονίκη για τον «Βορρά» και τον «Νότο» – Θυμηθείτε τις ακριβείς φράσεις του πρωθυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

Εν μέσω πανελλαδικών αντιδράσεων για το σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών, νέες δηλώσεις-«βόμβα» ειπώθηκαν από την Θεσσαλονίκη.
Του Άρη Δημόπουλου

Δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα στα εθνικά και κοινωνικά θέματα, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ήταν εκείνος που αναφέρθηκε στην….αντιπαλότητα «βορρά-νότου».

Συγκεκριμένα παραθέτοντας ένα αμφιλεγόμενο παράδειγμα για τις σχέσεις Θεσσαλονίκης-Αθήνας στην ομιλία του για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε:

«Ξέρετε ποια ομάδα υποστηρίζω. Αλλά και από τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης έχω ακούσει για το κράτος των Αθηναίων. Και δεν το έχω ακούσει μόνο από ανθρώπους που υποστηρίζουν τον αθλητισμό. Το έχω ακούσει και από απλούς ανθρώπους, ότι όλα είναι συγκεντρωμένα εκεί στο κράτος των Αθηναίων.

Ένα έχω να πω στους Θεσσαλονικείς και θεωρώ τον εαυτό μου μισό από τη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη δεν θα πάει μπροστά αν κοιτάει προς το νότο. Αν κοιτάει μόνο προς το νότο, η Αθήνα πάντα θα μας κερδίζει. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι στο κέντρο των Βαλκανίων, εμπορικό, μεταφορικό, ενεργειακό και να μην έχει πρόσβαση προς το βορρά», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Να μην έχει την εικόνα και την άποψη , όπως του παλιού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια, αλλά μια αντίληψη συνανάπτυξης, όχι μόνο για την ειρήνη, αλλά για να μπορεί όλος αυτός ο γεωγραφικός χώρος που έχει ταλαιπωρηθεί, πάρα πολύ τα τελευταία 200 χρόνια, να είναι παράδειγμα όχι προς αποφυγή αλλά παράδειγμά προς μίμηση».

Άρα λοιπόν ο μόνος τρόπος για να…πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα είναι η αποκοπή από το «κράτος των Αθηνών» και μετά τι; 

Εν ολίγοις η απάντηση κρύβεται στις προ μερικών βδομάδων δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όλως τυχαίως- από την Θεσσαλονίκη είχε πει κατά λέξη:

«Η Θεσσαλονίκη τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι μία διαφορετική πόλη. Ήρθε ώρα πραγματικά η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

 

Μέσα από το el.gr είχαμε προειδοποιήσει ήδη πριν από το καλοκαίρι για την οριακή κατάσταση που ενδεχομένως οδηγήσει ακόμη και σε φαινόμενα διχασμού. 

Θυμηθείτε: Σπέρνουν διχασμό Βορρά και Νότου με σκοπό να δώσουν το όνομα «Μακεδονία»;

Πάντα μπροστά μπαίνει το Μακεδονικό και η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία υποτίθεται πως η Θεσσαλονίκη θα….κοιτάει όχι πλέον προς τον νότο, αλλά προς τον Βορρά. 

 

  • 43
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...