Menu

Έτοιμα τα κοινά βιβλία ιστορίας με τους Σκοπιανούς, αφού «ξεπουληθεί» το όνομα (ΦΩΤΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σφοδρή επίθεση κατά του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, εξαπέλυσε η Γενική Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη.

Ο λόγος;

Ετοιμάζουν βιβλία ιστορίας των «βαλκανικών χωρών» με τα πάντα «κομμένα και ραμμένα» στην προπαγάνδα τους! Θα δείτε μάλιστα ποιος χρηματοδοτεί, μεταξύ των άλλων, το εγχείρημα.

Εν αρχή η κα Γκατζούλη, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», χαρακτηρίζει τον Μάθιου Νίμιτς ως «δήθεν αμερόληπτο», για τις πέντε παραλλαγές σύνθετης ονομασίας, που φέρεται να κατέθεσε στις δύο πλευρές για την ονομασία των Σκοπίων.

«Ενώ μας διαβεβαίωνε για πολλά χρόνια ο «δήθεν αμερόληπτος» διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, πως αυτός δεν πρότεινε ονόματα, αλλά μετέφερε τις προτάσεις από τον έναν στον άλλο, ξαφνικά προτείνει πέντε ονομασίες που η μια είναι χειρότερη από την άλλη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία αναφέρεται στο «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» (CDRSEE), το οποίου πρώτος πρόεδρος υπήρξε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.

Το CDRSEE  είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1998 με στόχο, όπως διατείνεται, να ενθαρρύνει τις… «επαφές, την κατανόηση και τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της Ν.Α. Ευρώπης».

Λειτουργεί από τα μέσα του 2000, με έδρα την ΜΑΛΙΣΤΑ την Θεσσαλονίκη.

Συνιδρυτής του Κέντρου, όπως και του Συλλόγου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια (Association for Democracy in the Balkans), είναι ο γνωστός εφοπλιστής και επιχειρηματίας,  Κώστας Καρράς.

Αναφέρει στο «Πρώτο Θέμα» η κα Γκατζούλη:

«Η πρώτη εργασία που ανέλαβε αυτή η ΜΚΟ ήταν η έκδοση τριών βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, με την καθηγήτρια κυρία Χριστίνα Κουλούρη να ηγείται της ακαδημαϊκής ομάδας που συστάθηκε και συνέγραψε τα βιβλία, με στόχο να επιφέρουν «ισορροπία», «αντικειμενικότητα» και «συμφιλίωση» στα Βαλκάνια. Ωστόσο προωθούν λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζοντας την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας».

Συνεχίζει:

«Στο κεφάλαιο «Κράτη και Έθνη» συμπεριλαμβάνονται οι εθνικοί ύμνοι των Βαλκανικών χωρών. Για τα Σκόπια όμως ο αναγνώστης δεν διαβάζει τον εθνικό ύμνο της χώρας, αλλά παραθέτεται χαρακτηριστικά ένα σκοπιανό «ποίημα» που   για την «εμπέδωση» της «μακεδονικής ταυτότητας» στους μαθητές, υπό τον τίτλο «Οι ιστορικές ρίζες του Μακεδονικού Έθνους-Gjorgj Pulevski” Το ποίημα έχει ως εξής: “H προγονική μας γη είναι αυτό το μέρος το τόσο αγαπητό στους «μακεδόνες». Ήταν ένα βασίλειο με βασιλιά τον Φίλιππο. Μία αρχαία Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του Τσάρου. Ο Μακεδόνας Τσάρος μας, γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Αλέξανδρος ο Μέγας. Άφησε την Αυτοκρατορία του στη βαλκανική Χερσόνησο σε όλους τους Σλάβους Ορεσιβίους… Οφείλουμε να αγαπάμε την προγονική μας γη. Είναι το δικό μας, αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο. Ας ενωθούμε όλοι μας, ας κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να σώσουμε τους εαυτούς μας….Τα αδέρφια μας, οι Ορθόδοξοι Μακεδόνες. Ας γίνουμε όλοι ένα και ας αγωνιστούμε γενναία. Όπως ακριβώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υπό τον Τσάρο Αλέξανδρο… Ας αναβιώσουμε την αρχαία μας ιστορία…. Ας την εκπληρώσουμε τώρα….». Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο  ποίημα αποδόθηκε στον Pulevski από τους Σκοπιανούς, αλλά κανείς δεν έχει δει το αυθεντικό κείμενο το οποίο ήταν γραμμένο στη Βουλγαρική γλώσσα και ούτε το ποίημα αυτό θεωρείται ως επιστημονικό επιχείρημα ιστορικού περιεχομένου».

Σύμφωνα λοιπόν, με όσα υποστηρίζει η κυρία Γκατζούλη τα επίμαχα βιβλία επιδιώκεται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων.

Και τώρα το καλύτερο!

Εκδόθηκαν με χορηγία πολυεθνικών επιχειρήσεων  και ελληνικών οργανισμών, καθώς και από τα ιδρύματα του George Soros, ο οποίος συμβάλλει μεθοδικά στην προσπάθεια διαμελισμού της Ελλάδας, με πρώτο μέλημα το «κράτος Μακεδονίας» και πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Άλλωστε όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω χωρίο, τα βιβλία καλούν τους «Μακεδόνες της Ορθόδοξης Πίστης» να γίνουν ένα μέσα σε ένα νέο κράτος, κάνοντας λόγο για «μακεδονικό έθνος».

Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι παραπάνω!

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...