Έρχονται εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά; – Τι δήλωσε ο κ.Κουμουτσάκος

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου ως συνήθως έκανε κάποιες δηλώσεις επιθετικές για την Ελλάδα.

Σε μια εποχή που η τουρκική οικονομία, παρουσιάζει πολλά προβλήματα, η κυβέρνηση (της Τουρκίας) προσπαθεί να εξάγει την κρίση στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ (Απόσπασμα)

Εμείς δεν θα δίναμε καταφύγιο στη χώρα μας σε πραξικοπηματίες που θα είχαν στοχεύσει την Ελλάδα.

Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Στις γλώσσες μας υπάρχουν 5.000 λέξεις. Αυτές φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Υπάρχουν μέρες που δεν συμφωνούμε, φουρτουνιασμένες μέρες, αλλά βλέπουμε τον διάλογο ως λύση.

Δεν είναι μυστικό το ότι διαφωνούμε. Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Σημείωση

Αυτή είναι η πάγια τακτική που ακολουθούν οι Τούρκοι. Από την μια πραγματοποιούν επιθέσεις και από την άλλη χαλαρώνουν τα πράγματα.

Οι δηλώσεις που μας ανησυχούν

Στα όσα προκλητικά είπε (ο Τούρκος ΥΠΕΞ), καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, παρά μόνον η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.

Σήμερα, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ανταποκρινόμενος στο αίτημα Τσαβούσογλου έσπευσε να μεταβεί στη Σμύρνη για να συναντήσει τον ομόλογό του, ο οποίος συνέχισε τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και ρωτάει τα εξής:

1. Έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την έναρξη διαλόγου χωρίς όρους; Έχει παραιτηθεί, δηλαδή, από την πάγια ελληνική θέση ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί βάση οποιαδήποτε συζήτησης

;Σχόλιο: Μας κρύβουν κάτι;

2. Έχει αποδεχθεί να συζητήσει τουρκικές αξιώσεις που η Ελλάδα παγίως απέρριπτε ως παντελώς ανυπόστατες;

Σχόλιο: Υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν…οι Πρέσπες δηλαδή;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu