Έρχονται εν… «ειρήνη» για να μοιράσουν το Αιγαίο; – Σε εγρήγορση για τους νέους «φίλους» της Ελλάδας

Την πρόθεσή τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράσταση στους φίλους Έλληνες που επλήγησαν από τη φωτιά στο Μάτι εξέφρασαν τα μέλη της τουρκικής «Ένωσης για την ειρήνη στο Αιγαίο».

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο,  επισκέφθηκαν χθες τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στο γραφείο του στην Μυτιλήνη.

Η επταμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης ζήτησε από τον δήμαρχο να τους φέρει σε επαφή με την αυτοδιοίκηση της πληγείσας περιοχής, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Άραγε δεν μπορούν να έρθουν οι ίδιοι σε επαφή;

Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με την εν λόγω αποστολή, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι οι συνεχείς εμφανίσεις τους στο Αιγαίο, ενδεχόμενα κατευθύνονται.

Η Ένωση ονομάζεται «Ειρήνη στο Αιγαίο».

Πως θα επιτευχθεί όμως ειρήνη στο Αιγαίο, αν δεν σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις επί της ελληνικής κυριαρχίας;

Μήπως με μοίρασμα του Αιγαίου στα δύο, όπου οι δύο λαοί θα ζουν ειρηνικά;

Στην αποστολή συμμετείχαν και πολιτικοί παράγοντες, τουτέστιν οι δήμαρχοι Αδραμυτίου (Καμίλ Σακά) και Περγάμου (Μεχμέτ Γκιονέντς), και οι πρώην δήμαρχοι Δικελί (Οσμάν Οζγκιουβέν), Διδύμων (Μεχμέτ Σοϊσαλάν), Τσάνκαγια (Μπουλέντ Τανίκ), καθώς και η πρώην βουλευτής Ζεϊνέπ Αλτιόκ, οι οποίοι βρίσκονται στην Λέσβο φιλοξενούμενοι από την κίνηση πολιτών Λέσβου «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο».

Συνύπαρξη στο Αιγαίο λοιπόν, του οποίου ακριτικά νησιά μαστίζονται από τις ροές μουσουλμάνων «μεταναστών» που στέλνει η Τουρκία. Για την «ειρήνη» γίνεται και αυτό. Αμφιβάλλετε;

Όπως έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο μέλη της Τουρκικής «Ένωσης για την ειρήνη στο Αιγαίο» θα επισκεφθούν το Μάτι, αλλά και την πληγείσα από τις περσινές πλημμύρες δυτική Αττική. Πρόθεσή τους είναι να συμβάλουν στην αναδημιουργία ενός μουσείου… προσφυγικής μνήμης στην περιοχή, ενώ θα προτείνουν να διοργανώσουν μια μεγάλη καλοκαιρινή κατασκήνωση για παιδιά με τις οικογένειές τους σε τουριστική περιοχή στις μικρασιατικές ακτές.

Στα υπό τουρκική κατοχή εδάφη των Ελλήνων δηλαδή, γιατί εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.

Γιατί οι πατρίδες δεν είναι χαμένες αλλά αλησμόνητες.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu