• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Έρχονται δύσκολες μέρες: Αναφορά Τσίπρα στις «μεμονωμένες ακραίες μειοψηφίες» που φωνάζουν για την Μακεδονία

Έρχονται δύσκολες μέρες: Αναφορά Τσίπρα στις «μεμονωμένες ακραίες μειοψηφίες» που φωνάζουν για την Μακεδονία

«Τσουβαλιάζεται» η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν δέχεται τις κινήσεις της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.
Του Άρη Δημόπουλου

Μερικούς μήνες μετά τον «ετερόκλητο όχλο» των….μόλις 3 εκατομμυρίων Ελλήνων στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης , ο Αλέξης Τσίπρας ξαναχτύπησε σχολιάζοντας το μεγάλο κύμα διαμαρτυριών κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Αυτή τη φορά από ξένο έδαφος, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το μπαράζ διαμαρτυριών από πολίτες της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, έσπευσε να βάλει επικίνδυνες «ταμπέλες» στους Έλληνες πατριώτες:

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό και στη Β. Ελλάδα και αλλού υπάρχει έξαρση φανατισμού ακραίων ομάδων που συγκροτούν τις θέσεις και τις απόψεις τους γύρω από έναν επίπλαστο πατριωτισμό. Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε και στην Ευρώπη και δυστυχώς και στην Ελλάδα.

Στην χώρα μας δυστυχώς έχει πάρει και μια πολύ ακραία μορφή με υψηλά ποσοστά μιας φιλοναζιστικής οργάνωσης και που τοποθετείται διαρκώς με ακραίες θέσεις για το πολίτευμα».

Προκαλώντας ακόμη περισσότερο, ο πρωθυπουργός μίλησε στη συνέχεια και περί διαμαρτυριών από «μεμονωμένες μειοψηφίες» που προκαλούν κλίμα διχασμού:

«Η θέση και η στάση που αναπαράγει μια λογική διχασμού για οποιουσδήποτε λόγους είτε για εσωτερικά προβλήματα είτε για σκοπιμότητες είναι μια αδιέξοδη πολιτική που όσοι την ακολουθούν θα τη βρουν σύντομα κοντά τους

Αυτοί που φωνάζουν είναι μεμονωμένες μειοψηφίες. Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και απομονώνει τους ακραίους».

Πέρα από τις απειλές κατά των….«ακραίων μειοψηφιών» που φωνάζουν για την Μακεδονία, ο Α.Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ και στελέχη της όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης για όλο αυτό το κλίμα:

«Μεγάλες ευθύνες στην πλευρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Έπρεπε να περάσει ενάμισης μήνας για να διαγράψει τον δήμαρχο του Αργους, ενώ υπάρχουν και άλλα στελέχη που έχουν ακραία ρητορική, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος της ΝΔ».

Πλέον η κατάσταση απειλείται να βγει εκτός ελέγχου, με δηλώσεις σαν και τις παραπάνω, μιας και κατά τον πρωθυπουργό όσοι πατριώτες διαμαρτύρονται κατά μίας ούτως ή άλλως προκλητικής συμφωνίας, «θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους», όπως ο ίδιος είπε κατά λέξη.

Δείτε από το 47:08 του βίντεο και μετά:

Θυμηθείτε και τι έλεγε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός λίγο μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια για το Μακεδονικό τον περασμένο χειμώνα, όταν ακόμη συζητούνταν η περιβόητη συμφωνία:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu